måndag 1 april 2013

Att komma hem till våren

Hemma igen på vår gata i stan, och där hade det minsann hänt lite i trädgården trots den kyliga påsken. Men innan jag ens hann ta en första runda runt rabatterna var jag bara tvungen att plantera några penséer på trappan. Påskris väck, vårfägring in!


Det spelar ingen roll om jag måste kånka in dem varenda kväll i veckor framöver, nu gick det bara inte att vänta längre!


Det är bara i hörnan i norr bakom lekstugan som det ligger lite snö kvar. SMHI hotar med mer snö på torsdag, men tills motsatsen är bevisad tänker jag leva i total förnekelse kring detta...

...och i stället bara njuta av mina små rödbulliga rabarberknoppar som tittat upp i sin pallkrage. Hurra!

 Aklejan är en bra bit på väg och de krusiga små bladrosetterna är så söta i sina rödskiftande färger.

Scillan blommar i rabatten närmast huset och gör mig så glad så det kvillrar i hela kroppen när jag ser den.

 Härligt luddiga små späda blad bland lammöronen.Enda smolket i vårglädjebägaren är att mitt stackars hybridkejsarolvon tagit rejält med stryk i den sista ronden mot vintern. Blomknopparna var ju långt komna när den sista köldomgången slog till, och nu ser de alla ut att vara frostskadade och bruna. Hoppas att de bestämmer sig för att blomma trots allt, även om det blir mycket senare än vanligt och även om det blir med bruna kanter på kronbladen. Vill inte gå miste om den härliga doften!

Ja, nu tror jag faktiskt att våren kommer på riktigt till sist. Den där sista snön hoppas jag är ett aprilskämt. Så nu väntar jag bara på att få höra koltrastens sång, sedan utropar jag vår i Tages trädgård!

Hoppas alla haft en fin påsk och att många fått njuta av sol och trädgårderande idag.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...