måndag 18 mars 2013

Snösmocka och allt annat än efterlängtat besök

"Ikväll slår snösmockan till mot Skåne med upp till 25 centimeter snö och kraftig drivbildning". Dessa föga uppmuntrande ord står att läsa i dagens Aftonbladet, och de ser tyvärr ut att få rätt. Det blåser något hemskt redan och på väg hem från jobbet var jag ytterst nära att krocka med en lyktstolpe då en kastvind tog tag i cykeln. Ja, jag envisas med att cykla. Hur dåligt väder det än är går det ändå alltid fortare att komma fram, man slipper skumpa på en slö stadsbuss och få en massa baciller på sig, det är miljövänligt, gratis och man får motion. Fast imorgon kanske till och med jag får ge mig. Vi får väl se vem som är starkast, snösmockan eller jag?

I väntan på ovädret ska jag visa er något som är nästan lika deppigt som en snöstorm i slutet av mars. Kolla detta trista fynd från nya rabatten:


Ser ni vad det är? Jo, det är en bild tagen på exakt samma ställe som den här:


Fyyyy, vad ledsen jag blev! Eländiga kaniner!!! Hela vintern har de hållit sig borta från min trädgård, men nu driver kylan dem till att leta mat på nya ställen. Det är säkert jättesynd om dem, men det struntar jag i. I mina ögon är de skadedjur och inget annat. De har grävt i jordgubbslandet också, och kring skuggrönans rötter. Aaaargh!

Ok, vintern, nu förklarar jag krig mot dig! Jag kurar mig igenom den här snöstormen också, men sen är det jag som börjar demonstrera. Nästa helg bygger jag en igloo och dricker mitt utekaffe i, så det så! Pallar inte mer.

Så håll tummarna för att stormen tar en omväg runt Skåne, och för envisa mig och min cykel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...