söndag 24 mars 2013

Men ge dig nu vintern!

Det blev en hel del snö till sist, även om den där snösmockan som de varnade för helt uteblev här i Malmö. Nu i helgen har det varit i allra högsta grad vinter och lika mycket vår på samma gång. Uppochnervända vädret! Här kommer ett litet bildreportage från vår helg.

Rätt mycket snö även här längst nere i söder, som ni ser. Suck, och vi som hade haft barmark flera veckor innan... Men okej, det är fint när solen skiner på snön, och riktigt härligt vårvinterväder har det faktiskt varit hela helgen, med mycket sol och lite vind. 

Katten Klara nosar besviket på snön. Hon som håller på att fälla vinterpälsen som bäst, nu behövs den ju igen! Hon som brukar vilja vara ute så mycket som möjligt, den senaste tiden är det högst motvilligt som hon tar sina rundor. Varför gå ut när man kan ligga framför brasan, tycks hon tänka.


Tappra tulpaner som kämpar på, upp genom snön. Hoppas att bladen klarar sig utan att bli solbrända i kanterna bara... Fast egentligen, vad gör det? Bara de blommar snart!


Påskfint på trappan blev det igår. Och knallrosa fjädrar blir det garanterat när man låter sexåriga dottern välja...När söndagsförmiddagen kom hade snön börjat smälta rejält i solen, trots kalla nätter. Och ser ni vilka fina små gröna grässtrån som tittar fram därunder? Snön får lov att ge sig, så är det bara, för mot spirande gräs har den inte en chans. Inte i slutet av mars i alla fall. Den här matchen är förlorad nu vintern, kan du inte fatta det någon gång!


Tur att det finns dom som fattar, och som inte ger upp trots kylan. Mina små skillor, till exempel. I fjol prydde de fönsterbrädan här inne, och när de blommat över fick de så småningom flytta ut i rabatten. Kul att de verkar ha klarat sig!


Och så till sist helgens finaste nyhet, från några till som vägrar vinter: Vi har hyresgäster i holken! Ett blåmespar har flyttat in och jag blev så glad, så glad när jag fick se dem flyga in och ut för att bygga sitt bo. Undrar om det är samma par som tidigare år? Det är en sådan glädje att få följa den lilla familjen, från bobyggande till ungarnas första flygturer i stora världen. Senaste gången det föddes en kull ungar i holken stannade de i vår trädgård hela sommaren efteråt, där de övade flygtekniker och sång så det stod härliga till. Holken sitter skyddad för väder och vind på baksidan av grannens garage, där det största hotet tyvärr är vår egen katt. En sommar tog hon flera av ungarna som hade råkat hamna i vår rabatt. Fy, så ledsen jag var då. Sedan dess har jag satt på henne en kattbjällra modell större, och brukar försöka hålla koll på henne så gott det går när hon är ute. Ja, så illa kan det gå när man tar in ett fluffigt rovdjur i huset... Men nu håller vi tummarna för herr och fru blåmes att det går vägen för dem den här sommaren. Finare grannar kan man inte ha!

Nu räknar vi ner mot påskledigheten!

9 kommentarer:

 1. Ja, nu har vintern inte en chans längre!!!

  Heja våren!

  Kram, kram

  SvaraRadera
 2. Nu hoppas vi på att vi har sett det sita av herr vinter, fram med fru vår nu och värm upp marken så vi kan få grönska i våra trädgårdar.
  Vilka härliga grannar ni fått.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. När solen skiner på snön blir det lite fjällsemesterkänsla... om man vill se positivt på det hela. ;-)

  Även här finns en katt som väntar på våren...

  Påskhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Hoppas hoppas vintern ger med sig snart - har var det sa kallt idag, och det har snoat hela helgen men inte mycket som stannar kvar pa marken i alla fall. Och detta ar anda S England...Forra aret gick jag omrking i kjol och bara ben. Kram

  SvaraRadera
 5. Nice to see the tulips coming out of the ground. It will be awhile before that happens here on the shore. I will be patient and wait! Nice to visit your blog today. Jack

  SvaraRadera
 6. Det töar... dripp, dropp, dripp, dropp...
  Stackars vintergäcken luggslitna av kylan, men nu är det mycket annat som väntar i startgropen.
  Vilken vacker katt!
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 7. Kattbjällra modell större låter bra. Hoppas det funkar så ni får ha era hyresgäster kvar.

  När det gäller vädret så tröstar jag mig nu med att bakslaget kom i april förra året och om jag får välja så har jag det hellre i mars än april. Nu är det ju verkligen ett rejält kallt bakslag men visst måste det ta slut någon gång???
  Här har vi nästan ingen snö alls kvar efter dagens 3+.

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Är så trött på allt det vita...vill att det ska försvinna fort, fort. Smart att sätta bjällra på katten. Grannens katt kommer ofta in till oss och jag tror hon tar en hel del sork. En gång har hon även lämnat en fågel på trappen men jag hoppas det var ett undantag.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Skönt när solen värmer, trots att temperaturen inte är så hög. Här har vi också lurviga rovdjur... men jag vill gärna att han tar möss, så bjällra blir det inte hos oss. Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...