lördag 30 mars 2013

En hälsning från Påskön


Här kommer en påskhälsning från ett soligt Antarktis! Ja, man skulle i alla fall kunna tro att det är där vi tillbringar påskhelgen av dessa bilder att döma...
Räven har raskat över isen och julen varar visst ända till påska. Vintervädret gör det åtminstone och jag kan inte minnas att det någonsin legat så mycket is här på ön så här sent i mars. Ja, för det är där vi är såklart. På Påskön!


Vi har haft ett par vindstilla dagar med strålande sol och lysande blå himmel. Vandringarna på isen är rena äventyret när man är liten, och många spännande saker har Tage och hans syster sett därute på de vita vidderna. Som stenar med ismössor, till exempel.

Och is i tjocka lager som skrynklat sig som hårt vispad grädde.


 Elefantskinn och marängsviss... Tänk att elefanter också gillar det, precis som jag, sa Tage.

Issörjan i strandkanten ger ifrån sig ett slurpande ljud, inte helt olikt ljudet som uppstår när man dricker saft i sugrör. Fast ärligt talat är vi nog mer sugna på varm choklad efter en promenad därute.


Vita isen mot mörka tången blir en zebrastrand.


Nog för att man är trött på snö och is sedan länge, men ack så vackra formationer som bildas.

Himlen är så blå, så blå över sjöbodarna.
Nu är det snart dags för påskmiddagen, och efter ännu en kall promenad njuter vi extra av den. Och någonstans där framme, förhoppningsvis dagar snarare än veckor, väntar våren.

En fin fortsättning på påsken önskas mina bloggläsare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...