torsdag 28 februari 2013

Vinterns sista dag

Nu återstår det bara några timmar av februari, och imorgon när vi vaknar är det mars. Frost eller ej, några eller många minusgrader - det spelar ingen roll. För hur det än är och om så nordanvinden viner, mars är och förblir en vårmånad!

Och det märks att våren är i luften. Äntligen, äntligen är det tid att vara en stund i trädgården igen, mellan dagishämtning och middagsrally! Jag tog en efterlängtad sväng med kameran medan barnen slet fram alla grejer som hör våren till ur förrådet.

 Solljus mellan syrenknopparna ger glada mammor.

 Tänk att den här rabatten ska prunka av pioner, nävor och funkior om bara några månader.

Gräsmattan må vara tufsig, men nu syns den i alla fall. Och den är grön! Som jag längtar efter att få gå loss med räfsan på den...


Undrar om det här ska bli sommaren då min spaljévägg äntligen ska bli klädd i grönt? Har fortfarande förhoppningar om att mina stackars klematisar ska ha klarat sig.

 Svällande knoppar i häggmispelhäcken...

 ...och tulpanerna är redan en god bit på väg.

Som jag har längtat efter den vårlika himlen, och det bleka solljuset. Äntligen är den långa, mörka, ledsamma, svåra, kalla, trista vintern slut!

 Ett av fynden från förrådet. Lite tidigt att börja vattna än kanske...


...men hög tid för Tage att dra årets första runda på sin Bobby Car. När man hör ljudet av små plastdäck mot trädgårdsgången, ja, då är det vår!


Till och med Klara, som hela vintern gått under namnet "stans suraste katt", kvicknade till idag och kom ut och njöt av solglimtarna tillsammans med resten av familjen. Ja, hörni - jag tror banne mig
vi klarade det. Vintern är slut - länge leve våren!

Och för att fira vårens första dag byter jag härmed till en vårigare header och kör Lalehs underbara vårlåt på repeat här hemma.

Glad första mars på er, alla trädgårdstokar!

10 kommentarer:

 1. Det är i Skåne man skall bo, så är det bara. Här ligger snön fortfarande, men från i morgon är det vår hos mig också - snö eller ej:-)

  SvaraRadera
 2. Banne min om det inte börjar likna vår :D det luktar så i luften tycker jag HURRA!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Helt underbar header! Så vårfräsch! Länge, leve våren!
  Kramar Hélena

  SvaraRadera
 4. Länge leve våren! Och alla trädgårdstokar!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Underbara vår - välkommen!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Glad mars till dig också! Och tacka Tage för det härliga vårljudet :)

  SvaraRadera
 7. Lovar du Hanna att det är vår nu? Jaaa! Jag håller med dig och om alla bestämmer sig för att det verkligen är slut på den hemska vintern så är det ju det.

  Kram

  SvaraRadera
 8. I dag är första dagen som det kändes som vår i luften. Tack för en härlig fotorunda.
  Snygg header.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Sverige är ett långt märkligt land. Jag var i Skåne i tisdags och snön var i stort sätt borta och det luktade vår... Kom hem till Sthlm... supervinter!

  Här ligger snön djup ännu men underbart att få se inläggen från platser i Sverige där våren börjar smyga fram... för förr eller senare kommer den hit oxå :)

  SvaraRadera
 10. Japp, nu är det äntligen vår!!! Jippi!!!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...