onsdag 20 februari 2013

Nära vändpunkten

Det har varit vinter länge nu. Och vi fick ännu en köldknäpp här nere i Skåne, mer snö, mer is och fler kalla vindar. Isande blåst som blåser rakt igenom kläderna, hur tjocka de än är. Men solen är där, den bryter igenom en liten stund varje dag och krymper isen millimeter för millimeter. Det tinar så sakteliga och hur kallt det än är väntar våren runt hörnet. Tur det, för det känns som min vinter absolut har varat länge nog nu. Nu vill jag se framåt, mot ljus och värme, både i form av solljus och av människor som kan ge istället för att ta energi. Snart, snart vänder det. Äntligen!

Men först en sväng i sjukstugan. Ligger här i efterdyningarna av ett av alla dessa elaka virus som håller oss i ett järngrepp den här vintern. Bygger mig ett bo i soffan, laddar med massor av the, näsdukar och något riktigt bra att titta på (kan bara flika in här att har ni funderat på att testa streamingtjänsten Netflix så är den här serien det bästa skäl ni kan hitta för att prova en gratis testmånad!). Det kunde varit värre. Ja, ibland är det rentav skönt att få trycka på pausknappen, trots feber och snuva. Bara ligga blick stilla, som en igelkott i sitt ide, väntande på våren.

Det är viktigt att vara omgiven av blommor inomhus när det är vinter och kallt, och är man sjuk är det ändå viktigare. Det är så man klarar av vinterns sista upplopp. 

Ett nytt hjärta i grönaste glas hänger i köksfönstret. Det ger också lite mer kraft att orka fortsätta vara positiv, trots att prognoserna talar om fler kalla nätter och trots att vissa människor jag möter verkar ha frusit ända in i själen. Men det stoppar inte mig. Jag vet att våren, värmen och vänligheten vinner till sist! Och jag tittar på hjärtat och vet att det stämmer.

Nu ska jag hosta igång för idag. Funderar på om det är dags att lämna sjukstugan på försiktiga ben idag och gå ut och fortsätta spana efter vårtecken? Ja, så får det bli!


11 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka!!!

  Visst vill vi ha vår och visst är det på gång.......även om det inte riktigt märks..

  Fint grönt hjärta!!!!

  Stor kram,
  Maria

  SvaraRadera
 2. Det är konstigt men det känns som den här vinter varat i en evighet och att virusen varit värre än vanligt, eller så har man bara glömt förra vinter.
  Men nu finns det ändå hopp, allt oftare plusgrader och ljus, heja, heja!

  Krya på sig, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. Krya på dig! Och våren, ja den är ju nästan här nu. Känns inte hopplöst längre, trots minusgrader, för mars är en underbar månad med alla härliga vårtecken!

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen din positiva inställning trots sjukdomar mm. Hoppas ni får bli friska och pigga snart.
  Jag väntar också på våren nu och snön som ligger får mer än gärna smälta. Köpte lite vårväxter till Lugnet idag men utbudet var klent ännu.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Det är så skönt att vi är på väg åt rätt håll. Men usch vad kallt det är, och det blåser isvindar.
  Hoppas du känner dig bättre snart.
  Stor kram Maria

  SvaraRadera
 6. Har tänkt så mycket på dig och sänder en bamsekram! Här ligger snön tjock och det känns som december. Skönt att höra att du låter så hoppfull!
  Massor massor av kramar
  Hélena

  SvaraRadera
 7. Fina bilder med skön vårkänsla som jag hoppas skyndar på tillfrisknandet!

  kram louise

  SvaraRadera
 8. Usch, februari är svår, kallt och sjukligt. Men nästa vecka är det faktiskt mars, och jag har sett sol och plusgrader i prognosen. Håll ut!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 9. You took my idea. I just shot a number of photos of ice on the patio and will be publishing them soon. Great minds think alike! Each time I photograph something of Winter, I am hoping it is the last. I want Spring here at the lake so I can get out and hike the beach again.

  SvaraRadera
 10. Din stackare!
  Usch vad trist med blävirus som håller på och jobbar sig i dig.
  Ja vad är det med denna vinter??? Det är helt overkligt kallt och vår ved är slut och J är sjuk och det är sportlov och min energinivå skriker SOOOOOOOOL och VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR...
  Kan meddela att jag har hittat flera säkra vårtecken här lite norr om er i Skåne.
  Krya på dig!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 11. Visst är de tidiga små vårlökarna i kruka som går att köpa nu en tröst i väntan och längtan på/efter våren. Och de går att "återvinna", så praktiskt. Ett litet vår-hopp.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...