fredag 8 februari 2013

Blommig fredag: Favoritfärger och nätkärlek!

Då var det fredag igen och en vecka närmare våren! Veckans blommiga fredagstema är favoritfärger, och ni som följt mig ett tag vet ju att jag ääääälskar vita blommor.


De lyser upp i mörkret, de passar ihop med alla andra blommor, de är så vackra till allt det gröna. Och just nu längtar så jag håller på att gå av på mitten efter årets första små vita skönheter: Snödropparna! I helgen ska jag ut och spana efter dem.

På tal om något helt annat: Har ni följt debatten om näthatet i veckan? Jag såg Uppdrag granskning i onsdags och blev så illa berörd att jag blev kräkfärdig. Vilka är alla dessa anonyma fegisar som gömmer sig bakom sina skärmar runt om i landet? Man blir ju rädd för mänskligheten. Men här i trädgårdsblogglandia tror jag inte att det finns så många nättroll. Stämningen oss trädgårdsbloggare emellan är alltid generös och uppmuntrande, tycker jag. Hoppas inte att någon av mina nätvänner någonsin har behövt ta emot någon elak anonym kommentar. Har ni?

Motrörelsen som uppstått de senaste dagarna är tack och lov desto mer positiv. Nu väller nätkärleken istället över vårt land och det är fint att se. Vill du själv skicka lite anonym nätkärlek till någon kan du göra det här. Själv fick jag det här fina meddelandet idag och blev så fruktansvärt glad och rörd:

Vad styrka är för mig? För mig är du styrka. Inte bänkpress-styrka eller äta-chili-korv-styrka, utan för att du inte ger upp fast det är svårt ibland. För att du gör det du tror på och på så sätt fungerar som en förebild för både mig och andra. För att driver fram något du själv tror på och inspirerar andra att också tro på sig själva. För att du inte slutat vara den du är.Så ta nu och klicka in på sidan och sprid lite kärlek över stan. Det behöver vi alla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...