söndag 6 januari 2013

På knoppspaning i Alnarpsparken


Vilken härlig dag det var igår! Här i Skåne var det helt klart vår i luften, solen sken och småfåglarna kvittrade ute i trädgården. Det var som gjort för en liten utflykt och som så många gånger förr åkte vi till Alnarpsparken och gick på jakt efter söta små knoppar. Följ med!


Åh, det är så fint där! Lugnt och skönt och massor att titta på. Man lär sig alltid något nytt om växter också genom alla informativa skyltar.

Det är redan stora knoppar i magnolian och i år måste jag komma ihåg att åka hit när de blommar. Det här ser kanske inte så mycket ut för världen, men det är en maffig klätterhortensia som växer så här fint i kullform. Fullt av de ljuvaste små gröna knoppar där också!

I bambuskogen var det grönt och skönt och perfekt att leka kurragömma.

Perennträdgården är alltid lika rolig att besöka med ständigt nya arter att upptäcka.


En ensam liten tulpanlök hade redan vågat sig upp. 

 Kryddsalvian var så här fin. Inte dåligt med tanke på datumet.


Och så den ståtliga samligen av prydnadsgräs. Vill man se hur stora de faktiskt blir med tiden är det hit man ska åka. Rena djungeln, även så här mitt i vintern!


Tur att Tage har röd mössa så han syns när han gör sina språngmarscher. Snabbt, snabbt ska det gå annars är det inget roligt.


Och så de vackra grindarna med guldlöv igen, jag tycker de är så fina. Minsann hittade vi inte några små blommor också! Det var vinterjasminen som lyste upp i allt det gråbruna med sina små gula solar.


Och snöklockorna är på gång! Det är så underbart när de börjar blomma här i tusental lite längre fram. Förra året prickade jag in ett besök just när det var som vackrast, minns ni?Men det spelar egentligen ingen roll när man gör sitt besök här, det är lika fint alla årstider och i alla väder. Fast just igår, med den allra första aningen av vår i luften, var det nog lite extra härligt!Så härligt att det var läge för en utefika. Årets första, och kaffet smakade underbart även om det svalnade fort.Till sist ett obligatoriskt besök vid det magiska ägget (Bobos hjärta av Katarina Norling) som ligger utanför entrén till Alnarpsbiblioteket. Rykten säger att man får önska sig något om man lägger handen på valfri kula och blundar. Sagt och gjort! Men vad vi önskade oss, det är förstås väldigt hemligt och en helt annan historia...

Idag ligger en tjock grå dimma över Malmö och jag är glad att vi kom iväg på vår utflykt igår. Idag ska istället det sista av julen plockas bort. Granen förpassades till komposten redan igår och idag fortsätter vi att göra vår. Bort med dammiga adventsstjärnor och in med vårblommor!

Med detta inlägg hakar jag också på Vivis fotoutmaning Helgegleder, där man kan frossa i härliga bilder av helg- och trädgårdsglädje. Titta in hos henne så får ni se!

Kram från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...