tisdag 15 januari 2013

Januarihimlar

Den här tiden på året är inte så lattjo, tycker jag. Man läser om vintersolståndet där före jul och folk pratar glatt om att "nu vänder det". Fast det gör det ju inte. För sen kommer de här veckorna i  januari som är bland de segaste på hela året. Snor och hosta, torra händer, gnäll och klagan och bara väldigt långt kvar till allting. Och det handlar liksom bara om att ta sig igenom det.

Men så plötsligt märks det, och den dagen var idag! Tätt snöfall, halka och egentligen mer vintrigt än på länge, men det är något med ljuset. Det där bleka blåaktiga. Bilden ovan är tagen när vi hunnit hem från dagis, skottat snö, gått in, klätt av oss alla lager med kläder, parkerat barnen i soffan, gett dem frukt - och det är fortfarande inte mörkt!

Det finns hopp om våren trots allt. Det är nu det vänder!

Hoppas att ni alla kommit hem välbehållna idag, trots halka och snö.

Kram från

12 kommentarer:

 1. Vacker himmel! Jag fotade också himlen här om dagen:)). Det är seegt nu, men som du säger så är det bara att ta sig igenom det. Ljuset är på väg tillbaka, och det märks. I dag var det lite väl mycket snö på gångbanan när jag skulle hem med mopeden, men nu hör jag plogbilen utanför.
  Ha det gott Hanna
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Visst är det fascinerande, plötsligt är det nästan ljust på eftermiddagen. Underbart!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Hanna, Two things I want to say. First, I much liked your thoughts today on the days getting brighter. Yes, here too the sunshine last longer. It is brighter and I am so happy to see that Spring will indeed come once again. My second thing to say is; thanks so much for the seeds. I look forward to seeing what they will become once I plant them after the last frost of Winter. Hopefully I'll get all the planting done correctly and next Fall I can post some photos for you and others to see.
  Thanks again for the gift.
  Jack

  SvaraRadera
 4. Jadå, jag kom hem välbehållen. Har kört en del både idag och ikväll och det är mycket dimmigt häromkring.
  Vackert och ljust med det nya vita.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Just idag är det 45 minuter mer dagsljus än mörkaste dagen i december... En ljus tanke att ta med till kudden och somna till kanske? Imorgon blir det någon minut till...

  SvaraRadera
 6. Javisst är det något med ljuset, jag såg också det idag fastän det snöade och var ganska kallt. Det är verkligen så!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Märker framför allt på alla timerar till lamporna att det vänt:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Ja, jag känner idag att det börjar bubbla och spritta lite av förhoppningar och nya tider. Den där lite ljusare himlen lovar att bättre tider kommer.

  Ha det bra i januarikylan,
  Rebecca

  SvaraRadera
 9. Idag kände jag faktiskt av en liten ljusning. Det berodde nog på att solen fortfarande (nästan i alla fall) var uppe när jag kom hem från jobbet. Annars tycker jag att februari och mars brukar vara segast. Då borde liksom våren redan vara här, och så är det inte det!

  Håll ut! Kram, Karin

  SvaraRadera
 10. Snö och -10 grader får tyvärr inte igång mina vårkänslor... Men jag är kanske onödigt negativ, snön kanske smälter i natt?! Och vintergäcken blommar för fullt till helgen??? Nåja, det är väl bara att kämpa på och hålla sig inne i värmen.
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 11. Visst är det som du skriver.
  Lattjolajban-tiden är snart här!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 12. Håller med, det har varit så otroligt tungt nu, har inte alls känts som någon ljusning men hos oss var det sol idag och håller med, nu är det ljust lite, lite längre, så mycket att det gills:)!

  Ha en fin kväll, kram Marie-Louise

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...