torsdag 3 januari 2013

Hallon- och limedrömmar

Jullovet lunkar på här hos oss och vi njuter av att göra så lite som möjligt. Tage har tyvärr åkt på en envis hosta, och det är såklart synd om honom. Men också lite skönt faktiskt att få ställa allt på paus, att inte lockas ut i reaträngseln och bara vara hemma och ta det lugnt. Så vi tittar på film, spelar spel och sover tupplurar. Och jag passar på att surfa runt bland alla fröfirmor och drömma om sommar och sol.

En spaning som jag har efter att ha tittat igenom sida efter sida med fröer är att lime- och hallonfärgade blommor kan bli årets trend i Tages trädgård. För jag fastnar ständigt vid de där läckra ljusgröna blommorna, som tillsammans med hallonrosa blir en sådan läcker pastellig kombination. Lite som sorbet... eller någon härligt somrig drink? Titta själva, för här kommer en liten kavalkad av det jag hittat.

Solhatt 'Green Envy'
Källa: Odla.nu

Zinnia 'Queen lime red'
Källa: Impecta

Zinnia 'Envy'
Källa: Lord Nelson

Solros 'Strawberry blonde'
Källa: Rara växter

Blomstertobak 'Lime green'
Källa: Impecta

Luktärt 'Lemonade'
Källa: Thomson & Morgan
Visst är de härliga? Särskilt de där gröna luktärterna. Jag har inte beställt något än, utan fortsätter sitta här vid min korkek, förlåt laptop, och bara drömma om blommorna... och läsa en artikel om hur svenskarna bloggar nuförtiden som var lite intressant. En halv miljon svenskar bloggar tydligen!

Ha en skön dag allihop, både ni som jobbar och ni som fortfarande njuter av lediga dagar! Och missa inte min utlottning, imorgon är sista dagen att delta...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...