söndag 16 december 2012

Vitt inne, grönt uteHur har ni det i julstöket, kära bloggvänner? Det känns som det var så länge sedan jag hade tid att koncentrera mig på bloggen och jag saknar det. November bara rusade förbi och det är svårt att fatta att det är jul om bara en ynka vecka. Ni är säkert igång och julfixar för fullt, men här har det mest varit jobb för hela slanten. Och dubbla luciatåg, julfest på jobbet, adventsfikor, glöggmingel och allt annat som ska hinnas med de där sista intensiva veckorna innan jul. Inte så mycket frid alls över det faktiskt.


Men idag blev i alla fall pepparkakorna bakade och granen inhandlad. Maken och jag hade vårt årliga lilla gran-gräl, som alltid handlar om samma sak. Han vill ha en stor gran, jag vill ha en mindre. Och aldrig mötas de två... Men till sist brukar vi kunna kompromissa oss fram till något som funkar, så granen kan stå grön och grann i stugan. Så även i år. Och i fönstret blommar mina vita hyacinter, dem vilar det i alla fall något fridfullt över och den ljuva doften sprider sig i huset.
Jag tycker så mycket om vita blommor, även till jul. Den fina vita amaryllisen fick jag av min snälla mamma.


Men förutom blommorna härinne blir det nog inte så vitt i jul. Igår steg temperaturen plötsligt snabbt efter några vintriga veckor och rätt var det var så regnade det. Nu krymper det tunna snötäcket snabbt och det är lika bra att ställa in sig på en typisk skånsk jul. Alltså mild, grön och dimmig. Fast det funkar bra det också, vad som helst bara jag får ledigt snart!

Nu nalkas den sista slutspurten, några ynka dagar till och sedan ska det läsas böcker, slappas framför brasan, umgås med nära och kära och mysa som aldrig förr. Och när den värsta tröttheten har lagt sig, när jul och nyår är över - då är det flera lediga dagar kvar. Dem längtar jag till nästan mest av allt, för det är då frökatalogerna ska fram. Kan man börja det nya året på ett bättre sätt?

Jag hoppas att både mina och era sista jobbdagar innan jul blir lite lugnare än de har varit den senaste tiden, men först av allt önskar jag er en fin tredje adventskväll. Njut av den!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...