söndag 9 december 2012

Vårlängtan i snöovädret

Ja, det blev sannerligen vinter! Mörka morgnar, rutor som måste skrapas, snö som ska skottas och trappan som behöver sandas. Cykeln slirar i modden på väg till jobbet och alla små vantar har plötsligt tappat sin make. Trötta mamman ryser och fryser och saknar sin trädgård som ligger nedbäddad under snön. Men ungarna är så glada, pulkan följer med till dagis och i förskolans fönster hänger alla nytillverkade julprydnader på rad. Och så adventsljusen som brinner, alla stjärnor som lyser i fönstren. Jo, det är en ganska mysig tid ändå, även för oss som egentligen inte gillar vintern så mycket.

Nästan hela den här veckan har jag varit sjuk. Förkylningen slog till som en blixt mitt under ett möte och jag satt där och kände hur det bröt fram i kroppens alla porer. Ni vet den där vidriga känslan av att bara jag rör mig en millimeter åt något håll så kommer jag att börja nysa? Så det blev några dagar på soffan, ensam med kissen. Inte helt fel det heller faktiskt.


Dagens bilder blir därför några spridda klick från veckan som gått, de flesta tagna inifrån sjukstugan. Utanför fönstret har det växlat mellan ihållande snöfall, lite slask och en och annan gnistrande solglimt.

Det är mycket som går lite på sparlåga så här på slutspurten mot jul, trots adventsmys och julkalendernedräkning. Bloggen är min ventil i vardagen och jag älskar verkligen att blogga, men inte ens det har känts riktigt kul den senaste tiden. Och det beror inte bara på förkylningar och mina aversioner mot vintern. Nej, det har helt enkelt varit ett ovanligt tufft år, med personliga utmaningar långt bortom det som synts här på bloggen. Det tar ut sin rätt nu och därför ska det bli så skönt när 2012 är slut och ett nytt år tar sin början. Min vårlängtan är just nu större än någonsin; snart, snart vänder det och mörkret får ge vika för ljuset igen. Det håller mig uppe och som jag längtar!

Men där är vi inte än, och just nu ser jag hur det snöoväder som det varnats för drar in över Malmö. Det blir en innedag idag, med fortsatt kurerande av förkylningen, pepparkaksbak och en brasa eller två i kaminen. Och därnere under snön gror snödropparna....

14 kommentarer:

 1. Det här med kyla och slask är inte något vidare. Allting blir så besvärligt - speciellt när man har småbarn. Jag minns svettiga på- och avklädningar. Blöta vantar, blöta stövlar, borttappade mössor och geggiga tidningar i hallen med en lätt rysning.

  Kom nu julen och sedan vill vi har VÅR!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att ditt nästa år innehåller färre av de jobbiga utmaningarna och fler av de trevliga, givande.
  Här har det också börjat blåsa nu. Vi ska ut och köra i eftermiddag och det är för att dottern har dansuppvisning. Alltså inte läge att stanna hemma. Hoppas vägarna hålls hyfsat rena.

  Varma kramar!

  SvaraRadera
 3. Håll dig inne och pigga på dig du, det kommer antagligen inte att vara så skönt ute. Stackars ensamma vantar har vi här också. Kan man göra en girland av dem tro, eller vimpelspel kanhända? Ha en skön andra advent, så gott det går :)

  SvaraRadera
 4. Mitt uppe i det jobbiga, så ger du oss andra så mycket härlig läsning och så fina bilder! Jag väntar alltid på dina tänkvärda inlägg och kan ibland ana lite vemod mellan raderna. Livet är ju inte alltid så lätt och trädgården är en lisa för själen, som man saknar nu.
  Hoppas du kan förtrösta på att någon "bär" dig genom det svåra och att tänka på snödropparna som ligger i startgroparna, tror jag är en jättebra strategi. Snart får vi läsa frökataloger och leta vårtecken!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Krya på dig, vännen! Hoppas du kan lägga allt det jobbiga bakom dig, och att nästa år blir lättare för dig. Jag skulle gärna vilja hjälpa dig om det går, men vi bor ju så långt ifrån varandra.
  Jag gillar inte vintern heller egentligen, det blir så mycket tid som går åt åt att åka buss, när moppen får stå kvar i garaget. En kämpig vecka har det varit på jobbet, och då blir man tröttare. Men nu är det "bara" två veckor kvar till en efterlängtad ledighet:)).
  Kramar Maria

  SvaraRadera
 6. Krya på dig. Det känns verkligen jobbigt nu när mörkret härskar och snön vräker ner.
  Det enda som piggar upp är att jag skall ha en lång julledighet.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Skickar en krya-på-dig-hälsning //M

  SvaraRadera
 8. Det låter i alla fall hoppfullt det där med krokusarna som gror under snön, trots förkylning och vinterstorm.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 9. Jag har också varit förkyld, det är inte roligt! Hoppas så att du får ett bättre år nästa år. Sänder tonvis med energi och kärlek genom cyberrymden.
  Ha en härlig adventskväll!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 10. Krya pa dig vannen - kanner pa mig att 2013 blir ett spannande ar! Det kan bara blir battre. Stor kram

  SvaraRadera
 11. Usch, de där förkylningarna med hosta och snor och allt. Jag skyller alltid på "dagisbassilusker" när jag blir dålig. Men håll ut, det ljusnar snart igen... Både vad gäller förkylningen och trädgården!
  Kram, Eira

  SvaraRadera
 12. Frisk har jag varit men tappade ändå gnista & inspiration och så måste det få vara ibland. Hoppas dina batterier får full laddning så att du är redo när våren kommer:-)

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 13. Jag hoppas att din förkylning gett med sig! Tänk, om en vecka vänder det och ljuset börjar återvända, det känns hoppfullt tycker jag. Tack för att du var inne på min blogg, och förlåt för att jag inte svarat dig, nybörjarovana...
  Ska bli kul att ses igen längre fram i vår!
  En riktigt God Jul önskar Anette på fotokursen. grönaglimtar.se

  SvaraRadera
 14. Hej Hanna! Hoppas din förkylning har blivit bättre och att du har blivit piggare! Jag tycker också att det är segt nu, men jag försöker intala mig att det blir bättre när det vänder och börjar bli ljusare nästa vecka (pyttelite men ändå), och kanske blir det en rekordtidig vår?!
  Jag håller tummarna!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...