onsdag 26 december 2012

På tal om frösådd...

...en sån här vill jag ha!


Det är ju svårt det här med ljuset när man sår, och den här lilla anordningen ser smidig ut. Finns hos Impecta, pris 799 kr. I priset ingår belysning, ställning och värmematta.

Hmm... nu kliar det lite i beställarfingrarna. Men innan jag gör något förhastat vill jag fråga er som är mer erfarna på det här med sådd. Flipp eller flopp?

undrar

12 kommentarer:

 1. Jag provade först med extra belysning till frösådderna förra våren och gud vilken skillnad det gjorde! :-) Jag tror dock att den du har på bilden snabbt blir lite för liten med tanke på att sådderna har en tendens att bli fler och fler... Jag byggde belysning av en gammal hylla där jag satte lysrör under varje hyllplan. Har fungerat jättebra och kostar bara drygt hälften än hyllan i ditt inlägg fast man får väldigt mycket mer plats. Värmematta har jag inte provat.
  Nu på vintern har jag hyllan med belysning i källaren med pelargoner. Får se hur de mår framåt våren.
  Lycka till med sådderna!

  SvaraRadera
 2. Har ingen sådan en den ser ju spännande ut. Får se om det är någon annan som berättar om erfarenheter.
  Jag har tittat i frökatalogen nu och minsann, jag vek in många hörn och ringade i mycket med pennan. Hur ska detta sluta???

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jisses, frösådder. Och jag som just klarat av att tänka "Jul". Men nyårsdagen, då du! Sen är det nerförsbacke mot våren. Jippi!!!
  (Jag har ett stort lysrör för växter, funkar bra för sådderna. Dessutom en värmeslinga att ha under dem den första tiden ute i växthuset, innan vädret tillåter icke-uppvärmning. Och jag börjar aldrig så tidigt, om det inte är perenner, för grönsakerna kommer alltid för långt då innan utplantering.)
  Törnrosa

  SvaraRadera
 4. Den ser praktisk och smidig ut! Jag har lite svårt för att uppskatta hur stor den är.
  Har man plats och ork att bygga en egen större ställning/hyllor med lysrör kan det vara ett alternativ. Men samtidigt är den du visar smidig och man får en bra plats till sina fröer snabbt och smidigt.
  Jag brukar så och ställa på värmegolvet i badrummet, och sedan när de kommit upp åker de ut i kyligare garaget under lysrör. Jag har i många år sagt att jag ska fixa hyllor och fästa lysrör under, men inte blir det av inte:)). Kanske får vi tummen ur till våren...
  Tack för ditt stöd i mitt inlägg:)).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Om du bara drar upp några frön tror jag den är perfekt! Annars kanske du kan få tag på gamla avlagda armaturer som funkar lika bra att hänga upp i kjedjor i taket eller en lagerhylla och lysrör på varje plan!Men jag vet hur det är , man vill ha det klart på en gång.

  God fortsättning/Kram Ulrika

  SvaraRadera
 6. jag har ett vädringställ som jag hänger upp armatur i , funkar jättebra!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Det ser spændende ud.
  Jeg har ingen erfaring med at så indendørs.
  Tak for kigget.
  Håber du har haft en god jul.
  Jeg vil hermed ønske dig og dine et godt og lykkebringende nytår.

  SvaraRadera
 8. Hej Hanna!
  Jag har ingen egen erfarenhet av växtbelysning, men enligt "expertisen" är rött och blått ljus effektivast för fotosyntesen och vänligast mot plånboken och miljön (inte i inköp men i elförbrukning). Blev nyfiken när jag såg Johanna L:s inköp av LED-lampa för vinterförvaring (www.facebook.com/LowenhielmTradgardOchForm), den verkar ha "rätt" våglängder. Fann "Grönt Ljus AB" (www.ledsweden.com och www.grontljus.com). Sidorna är tekniska och lite röriga men det finns ett "Forum om anpassad växtbelysning" (www.ledsweden.com/guest_25.html) där man kan ställa frågor. "Grönt Ljus" svarar kortfattat där, men skickar ofta detaljerade råd m.m. till den som frågar. Företaget skriver att de även har ett antal testodlare.
  Mvh, Per

  SvaraRadera
 9. Verkar onödigt dyr i förhållande till hur mycket du får plats med. Själv har jag lysrörsarmaturer som hänger så nära det går, fungerar jättebra och mycket får plats under. Fast visst kan det vara fint på en köksbänk med en sån där liten sak, kanske för kryddorna. Ha det gott med fröbestyren :-) Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 10. Hej! Jag tycker att den är hur smidig som helst ...kanske för att man har så många möjligheter med denna ställning...man kan ju bestämma själv hur man vill ha det under belysningen, eller hur?Men lite dyr ...tycker jag med.Så jag tror jag väljer : Flipp!
  Ha en bra dag,Karla.

  SvaraRadera
 11. Har ingen erfarenhet av just den men jag har satt upp extrabelysning i vårt förråd och det funkar hur bra som helst. Ska försöka lägga upp lite bilder på det så småningom.
  Vilka fina påsar du har gjort. Och himla fina bilder på dina sommarblommor. :) Spännande att få höra vad du ska fira! ;)
  Julkramar!

  SvaraRadera
 12. Man ska förmodligen ha särskilda lysrör, men det funkar hyfsat med vanliga. Förra året testade vi att ha vanliga lysrör i lagerhyllor som ställdes framför fönstrena så fort det började bli lite mer dagsljus (vilket fick grannarna att fundera mycket på vad vi höll på med, det lyste ju JÄMT...). Jag kan ju inte jämföra med riktiga växtlysrör, men det blev ju bättre än nr vi bara hade dagsljus.

  Vi kör på dem nästa år igen, men väntar lite eftersom plantorna blev för stora innan de kunde sättas ut...

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...