torsdag 15 november 2012

Klokskaper i sjukstugan

Ett novembervirus har fångat mig i sitt grepp. Halsen värker och jag huttrar under en filt. Huset är tyst, det enda som hörs är kattens spinnande och blåsten utanför som viner in genom en fönsterspringa. Jag äter frukost, men går sedan och lägger mig igen. Hela förmiddagen sover jag. Och när jag vaknar igen tänker jag på hur mycket klokare jag blivit sedan jag till sist insåg hur illa det kan gå om man inte lyssnar på sig själv. Är man sjuk ska man vara hemma, det är ju så självklart egentligen. 


Men förut kom alltid jobbet först. Undrar hur många gånger jag gått dit fast jag varit sjuk? Uppmuntrat andra att gå hem och vila och sedan ändå varit kvar själv. Och stannade jag någon gång hemma så jobbade jag ändå, läste mail och tänkte på möten jag måste gå på. Måste, måste, måste. Vissa lärdomar är svårare än andra att ta till sig, men det går. Nu vet jag faktiskt bättre.

Jag dricker många, många koppar thé. Ligger i soffan och lyssnar på en sång så vacker att jag får tårar i ögonen varje gång jag hör den. Klappar kattens mjuka päls. Och bläddrar i den fina boken som ni ser på bilden. Ni skåningar, har ni aldrig varit på butiken Ting ute & inne utanför Trelleborg - åk dit! Vill man ha inspiration om hur man kan ta sin innemiljö med sig ut, då är det dit man ska åka. Svarta detaljer, stilrent och så snyggt är det. Och har man inte vägarna förbi så är den här boken en riktig vitaminbomb av inspiration för trädgårdströtta novembermänniskor. Plötsligt får jag en massa nya idéer och det gråa vädret därute känns lite mindre grått. En riktigt härlig trädgårdsbok att komma tillbaka till igen och igen. Ja, bästa boten mot virus och novembertrötthet måste vara att ta sig tid att stanna upp, att drömma lite och vila från mörkret en stund. Precis så!

Och med det sagt, dags för en kopp thé till...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...