söndag 25 november 2012

Ibland behövs en tjuvstart!

Åh rackarns, så grått och mörkt det har varit idag. Kan det bli mörkare än så här? Jag tycker jag går omkring i halvdvala hela dagarna, gäspande väntar jag på att kvällen ska komma så att jag äntligen får sova. November är inte min månad, i alla fall inte när regnet vräker ner och allt är brungrått och trist därute. Nej, det är för segt. Så varför inte dra igång adventsfirandet en vecka för tidigt?


Sagt och gjort! Idag har vi hängt upp stjärnorna, planterat hyacinter, tänt fler ljusslingor och haft det allmänt mysigt. Och det behövdes för att råda bot på mörkret, genast kände sig alla piggare.


Pigga nog rentav att dra igång årets lussebak. Åh, jag älskar lussekatter! Om jag bara fick välja en enda sak att äta som är ett absolut måste under julen så är det saffransbröd för mig. När doften av saffran och nybakat sprider sig genom huset, ja, vem orkar höstdeppa då?

Lite suddigt vart det allt här, men det gör ingenting utan fångar faktiskt vår lilla ljusfest ännu bättre. Många, många värmeljus går det åt hos så här års. Deras milda ljus sveper in alla dammråttor och trötthetsrynkor i ett förlåtande sken och de brinner och brinner i väntan på ljusare tider.

Efter den här lilla adventsorgien känner jag mig nu stärkt att ta itu med en ny vecka. Tyvärr lär det inte bli mycket bloggat för jag ska iväg på utbildning och seminarium i dagarna fyra. Och när den intensiva veckan är slut, ja, då är det första advent på riktigt för alla som lyckats hålla sig från att sätta igång i förtid...

En mysig söndagskväll önskar jag er alla!

Kram från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...