söndag 11 november 2012

Dimma och äpplen

En riktigt grå och dimmig novembermorgon hade vi här i morse. Trädgården låg tyst och stilla, luften var fuktig och doften av nedfallna äpplen svävade omkring i luften medan jag tog en runda med min kamera.

Mitt lilla silverpäron skiftar nu helt i gult och står så vackert mot den gråa himlen. Jag huttrade i min jacka medan jag knäppte bilderna. Men just när jag tog den här kom jag att tänka på den dagen då vi planterade trädet. Sommarens hetaste dag! Minns ni? Genast kändes det lite varmare!


När dimman kommer svepande och bäddar in allt i sin väg förvandlas trädgården och känns mindre, mer ombonad och lite mer sagolik.


En sista liten rest av sommarens luktärtsfest hänger ännu kvar på min rostiga spaljé.


Och så elefantgräset igen. Förlåt att jag tjatar, men roligare än så här blir det faktiskt inte i trädgården i november! Men visst tål ni att se det igen? Nu har ju höstskruden åkt på dessutom, och det är minsann lika grannt i gult.


Kärleksörten sjunger på sista versen...


...och pionerna har säckat ihop fullständigt. 


Tur att plommonträdets gyllene blad lyser upp i gråheten.


Under äppelträden lyser de nedfallna frukterna som små lyktor, medan jätterams och funkior nu har vissnat ned helt. Det går så fort!


Nu är det bara gräsmattan som fortfarande är grön och frodig...


Jag har plockat in de allra sista sommarsakerna från trädgården, men mitt lilla vindspel fick vara kvar. Ljudet av det är rogivande och jag gillar att lyssna till det från sovrummet under blåsiga kvällar. Sommaren känns inte så långt borta då, trots allt.


Bambun skiftar också färg. Jag tycker den är väldigt vacker nu med sina gulkantade blad.

Syrenen har också fällt nästan alla sina blad. Nånstans här började min fotorunda bli rätt så kylig. Ont i halsen har jag också, så det var hög tid att gå in. Dags att njuta av det som november har att erbjuda inomhus istället. Som en riktigt bra bok. En älskad gammal låt att lyssna till, ja, och den passar ju utmärkt så här i äppeltider. En kopp thé på det och ett alldeles eget Ingrid Marie att mumsa på och jag fick några riktigt sköna ensamma timmar under filten i soffan. Och ibland är ett par sådana timmar allt som behövs för att man ska få nya krafter till den kommande veckan.

Hoppas er söndag också varit fin, och att det är många, många pappor som fått veta hur betydelsefulla de är idag!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...