lördag 6 oktober 2012

Oktober är rosa

Oktober är ju den internationella bröstcancermånaden, med mängder av informationsinsatser, aktiviteter och kampanjer för att sätta fokus på bröstcancer och samla in pengar till forskningen. Själv brukar jag ge en slant till Rosa bandet varje år vid den här tiden, och med det här inlägget vill jag uppmana mina läsare att göra detsamma. Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor och varje dag insjuknar mellan 15 och 20 svenska kvinnor i sjukdomen. Forskningen har kommit långt, men mycket mer behöver göras. Precis som jag har säkert många av er nära och kära som har drabbats, så låt oss hjälpas åt att göra något. 

Jag gick ut i min trädgård för att leta efter rosa blommor att illustrera mitt inlägg med och trodde att det skulle bli svårt att hitta. Men det visade sig att det faktiskt är rosa som dominerar bland de växter som fortfarande blommar. Senblommande perenner och en och annan envis eftersläntrare bland sommarblommorna gör att min trädgård just nu är som en egen liten Rosa bandet-manifestation. Här kommer de rosa och de blommar för alla som har drabbats av skitsjukdomen. 

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Jag skulle vilja uppmana er att läsa den här viktiga texten och komma ihåg att cancer tyvärr inte bryr sig om vilken månad det är. Så även efter det att den rosa månaden övergått i en annan, kom ihåg.

Till sist, här några som bestämde sig för att göra något. Själv har jag lagt upp en banner från Cancerfonden i min blogg och vill ni också göra det så hittar ni dem här.Ha en bra lördag allihop och var rädda om varandra!

Kram från

7 kommentarer:

 1. Härligt med rosa, det är en färg som jag också gillar:)
  /Malena

  SvaraRadera
 2. Jag har ett par arbetskamrater som tillsammans med några andra gjort en kalender till förmån för bröstcancerfonden. De är alla 40+ och helt vanligt människor, inga modeller. EN fotograf i stan ställde upp och fotade dem gratis. 150 kr kostar kalendern och hälften går direkt till bröstcancerfonden och andra halvan går till materialet. En kanonbra idé! Ni står de på torget i både Kristianstad och Hässleholm varje lördag fram till jul och säljer.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad coolt! Vilken bra video!
  Hälsningar,Karla.

  SvaraRadera
 4. Älskar Marinas inlägg och tänk vilket engagemang man kan ha när man drar ihop ett gäng...kanske en idé för oss bloggare som hänger hos varandra till nästa år!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är härligt att se så mycket engagemang från alla i blogg välden och så klart alla andra också.Det behöver lyftas upp så mycket det går. Filmen var ju super härlig.

  Kram kram Anna

  SvaraRadera
 6. Ja, jävla skitsjukdom :(
  Kul ändå att filmen förmedlar glädje trots det allvarliga ämnet!


  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. kärlig film Hanna, men framför allt en bra artikel!! Ibland är det bra med dystopi - det liksom ruskar om och säger som det är. Tack!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...