onsdag 3 oktober 2012

Trädgårdskärlek på distans

Så mörkt det blev. Så mycket höst. Tempot taktar upp på jobbet. Vardagen som fyller timmarna. Livet pågår för fullt här och nu.

Den där kråkan där på stolpen... Flyga vidare eller sitta kvar? Det kan ju vara rätt så lockande att bara strunta i alltsammans. Flaxa på, liksom. Slippa ansvar, bara bry sig om sig själv. Men den sitter kvar. För det är här den har sin uppgift just nu. Inte så himla glamouröst en höstdag i oktober när himlen är grå och skorna blöta, men viktigt. Så den sitter kvar ändå. Skönt att ha bestämt sig.

Och plötsligt var trädgårdssäsongen slut. Dagarna fulla av annat, senaste veckan har jag knappt satt min fot på gräsmattan ens. Funkiorna håller på att tacka för sig men jag missar visst deras avskedsföreställning.

 Magnolian skiftar i gult. Själv skiftar jag hårfärg. Brukar passa på att göra det samtidigt som löven.

Ljung på trappan från Johanna. Den står där så fint medan jag svischar förbi, in och ut, bort och hem. Fullt upp igen, men med en bra magkänsla. Det kommer att bli en bra avslutning på det här året, trots allt.
Och medan mina dagar är upptagna av annat så finns trädgården ändå där, vilar och väntar. Så tryggt att veta, som en gammal kär vän. När jag behöver den så finns den där för mig. Men just nu är tid för annat ett tag. Eller åtminstone till helgen... då ska vi plocka äpplen! Och bara njuta av varandras sällskap, trädgården och jag.

8 kommentarer:

 1. Det är lite vemodigt med höst men samtidigt skönt på något sätt. Det är rätt mysigt med den nya tiden man har framför sig också. Och snart är det ju dags att börja så igen :-)

  Härliga bilder!

  SvaraRadera
 2. Men precis så är det! Har knappt hunnit se trädgården när jag går till jobbet. Men till helgen då...då blir det trädgård för hela slanten.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. SÅ fint du har tänkt och skrivit. Lite vemod i vardagslunken, lite funderingar och en hel del iakttagelser. Tyckte om att läsa ditt inlägg.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 4. Jag älskar hostornas avskedsföreställning. Tycker de är så häftiga när bladen blir vaxlika....
  Kram :)

  SvaraRadera
 5. Här har man inte kunnat vara ute i trädgården utan flytväst! Men idag verkar vädret bättre än på länge, kanske vi får några timmar sol. Vemodigt är det när trädgården falnar. Fina tankar från dig som stämmer så bra:)).
  Ha en fin torsdag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Det är så vackert med alla färger som liksom maxar sig nu till hösten. Undrar vilken din hårkulör blir :)

  SvaraRadera
 7. Sa fint skrivet! Stor kram

  SvaraRadera
 8. Visst är det skönt att den finns där, trädgården, när vi än vill ha den.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...