måndag 15 oktober 2012

Kan man få gå i ide nu?

Den gråaste dagen var det idag. "Mamma, varför är det mörkt ute på morgonen?", undrade Tage i morse, och det kan man ju undra. Ett kompakt mörkgrått molntäcke har legat över oss sedan i natt och det har bara regnat och regnat och regnat...

Lämna barn i spöregn, cykla i spöregn, ut på stan på möte i spöregn och ta sig hem i spöregn. Fuktiga skor och mascara på kinderna, sammanbiten mamma som bara vill in. Lillebror i leriga galonbyxor och gummistövlar som vill hoppa i precis alla vattenpölarna. Storasyster gäspar käkarna ur led och själv önskar jag för en stund att jag vore en igelkott. Hade inte haft något emot att rulla ihop mig längst in i en mjuk och prasslig lövhög för att krypa fram igen först någon gång framemot vårkanten. Men, men... Under min runda på stan såg jag hur de packade upp adventsstjärnor och ljusstakar. Snart blir mörkret upplyst av ett helt annat slags ljus.

En kort sväng med kameran tog jag trots regnet när vi kom hem, bara för att det glänste så fint i allt trädgårdens regnvåta.Den vitkantade funkian under äppelträdet är så här läcker just nu. Bara några korta dagar till så är den nedvissnad till oigenkännlighet.


Vackrast av alla så här års är häggmispeln, som flammar som eld längs gatan. Två gånger om året, under den skira vita vårblomningen och så nu när den brinner i rödaste rött, äger den min trädgård.


Små regndroppar som pärlband i hirsens skira vippor.Och så den lilla carmencitarönnen. Som ett stoppljus står den där närhelst jag tittar ut genom vardagsrumsfönstret. Så glad jag är att den fick flytta hit! I dagarna är det precis ett år sedan. Minns ni? 

Ja, det har varit en lång, grå dag. Nu längtar jag efter en kopp thé i soffan, tända ljus och andra delen av Jonas Gardells starka serie Torka aldrig tårar utan handskar. Men först ska två små nattas. Dags för det nu.

Ha en fin kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...