lördag 27 oktober 2012

Kalla händer, varma hjärtan

Det är ju så ändlöst vackert med frost. Gnistrande små kristaller som sveper in varenda detalj i trädgården, och vi vaknar upp till en ny värld därute. Zinniornas glansdagar är till sist förbi, men jösses så tåliga de har varit. De är nog den här sommarens största favoriter och jag kommer att så dem om och om igen... Visst är de väl för söta, även med ett lager frost på sig?

Iskalla prismor i armeringsmattan. Spindeln som spann sitt nät där i somras har nog packat ihop och dragit söderöver. Den som kunde göra det... Eller har den gått i ide? Även det en frestande tanke. För den tiden som väntar nu är lite tung, tycker jag.

Knaster under skorna när jag går över gräset. Ryser och fryser... men ändå måste jag stanna upp och bara se på frostens vackra scener som utspelar sig överallt, i varje skrymsle av trädgården.


 Alla bladformer blir så tydliga med sina vita konturer. Tänk att något så vackert kan vara så kallt?

Trädgårdstiden har sin gång och nu är frostens tid. Men jag kommer ändå att sakna mina rosenskäror!


Tur att det finns några som håller ut även efter det att kylan krupit under nollan. Vad vore min trädgård utan murgröna?


 Och så får man glädjas åt alla vackra fröställningar istället...


 ...och grenarnas silhuetter mot himlen. Carmencitarönnens klarröda löv föll av alla på en gång när det blåste till nu i veckan. Vips, så var det slut på den röda fägringen. Det brukar ta ett tag för mig att vänja mig vid kala grenar och en trädgård som känns så tom plötsligt.


 Så jag försöker njuta så mycket jag kan av de allra sista blommorna för i år. Snart är de bara minnen, att spara i trädgårdshjärtat medan nordanvinden viner och snön yr därute...

Tur att man kan värma sig med annat när det är för kallt att vara i trädgården. Idag har vi haft en jättefin dag med nära och kära på ett mysigt ställe och med många skratt. Värme och kärlek som ger hopp när nästippen är kall och mörkret så tätt utanför fönstret. Ja, vi ska nog klara den här vintern också...

Njut av kvällen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...