tisdag 9 oktober 2012

Det är okej att deppa lite när man klipper gräs

Jag klippte gräset för sista gången denna säsongen igår. Drog gräsklipparen fram och tillbaka, fram och tillbaka som så många gånger förr. Tänkte på sommaren som gått, alla trädgårdsstunder och sköna lediga dagar. Eftermiddagssolen var nästan varm och skuggorna blev långa över gräset. Sedan släpade jag in det gamla bensinslukande skrället i förrådet och stängde dörren för i år. Och det var visst inte en dag för tidigt, för i morse vaknade vi upp till den riktiga hösten för första gången i år här i Malmö. Ända fram till nu har vi levt i efterdyningarna av sommaren, mer sol än regn och milda vindar hela september. Men idag var det verkligen dags för tjockare jackor, mössor på barnen och vantar på den cyklande mammans händer. Tänk att man kan tycka att tio grader är så kallt när man vet vad som väntar?

Det har blåst också det senaste dygnet, riktigt ordentligt. Äpplen som dråsar ner på det nyklippta gräset och folk som drar jackorna tätare intill sig och skyndar inomhus. Mörkret faller, näsorna rinner och sommaren känns så långt borta fastän det egentligen inte var så fasligt länge sen de där magiska dagarna på stranden i slutet av augusti. Då när hösten ännu var så oändligt avlägsen...

Konstigt, de flesta av mina funkior har redan "smält bort". Ja, det är ju nästan det de gör, nästan från en dag till en annan krymper deras stora blad ihop till en oigenkännbar sörja. Men inte de här vitkantade, de har visst inte hängt med i svängarna. Ungefär som jag själv då. För det var jobbigt att klippa det där gräset, oåterkalleligt och utan återvändo. Stegen när jag drog den gamla gräsklipparen var släpiga och nästan tunga, ville dra ut på det så länge det bara gick trots motorbuller och bensinångor. Men det får vara okej tycker jag. Det är okej att deppa lite över sommaren, även om man älskar hösten också. Det är okej i ett land där mörkret har övertaget halva året. För nu är det så lång tid till nästa gång...

7 kommentarer:

 1. Ja nu har hösten verkligen kommit! Kallt blött o grått. Man får passa på att njuta av fina dagar och färgglada löv.
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Höstrusk har vi verkligen haft idag. Bara 5 grader i morse och sedan grått, stormigt och regnigt under dagen. Brasan värmer skönt i kväll.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, fy vad jag har fryst idag. Det kändes som om vinden blåste rakt igenom mig. Nu sitter jag insvept i tjock filt, tjocka koftan och raggsockar och tinar upp. Brrrrrrr!
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Klippte också gräset för sista gången i helgen. Idag när vi gick hem efter att ha handlat så började det bli mörkt. Det är lustigt hur 10 grader käns så mycket varmare på våren än på hösten :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Ja usch vad deppigt länge det är till våren. Man får försöka fokusera på något annat, annars kommer då jag att bli tokig!

  Ha det bra/Kram Ulrika

  SvaraRadera
 6. Ja du, vi tänkte tydligen likadant idag du och jag. Jag stängde också butiken s a s. Alltså sommarjoxandet - nu återstår lite hopaplockande och inkrukning av exoter bara. Och att plocka fram mössa och vantar...

  Kram

  SvaraRadera
 7. Klart man får deppa över att sommaren är slut ,har också ställt in klipparn för sista gången
  men snart har vi härlig advent o jul sen är det snart vår igen
  Ha en bra dag

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...