fredag 12 oktober 2012

Blooming Friday: Ren och skär lycka...

...är inte vad jag känner när första frosten kommer och kylan biter i kinderna. Små vantar som ska trasslas på ovilliga fingrar och en påklädningsprocedur som plötsligt innefattar så många fler moment varje morgon.

Men så tänker jag på att bortom frost och mörknande kvällar, julpynt som snart kommer invadera oss i varenda butik, ett antal förkylningar och alla iskalla morgnar med bilrutor som ska skrapas... där väntar det här.
Och bara jag ser den här bilden så vet jag hur det känns där i trädgårdshjärtat när de första vårblommorna kommer. Månader av kyla och mörker är bortglömda på ett ögonblick och det som bultar i kroppen är lycka i dess renaste form. Bara några månader till hörni, sedan är vi där!

Men nu fortsätter fredagsmyset här, småfolk ska nattas och fredagströtta mamman ska snart få sin välförtjänta vila i soffan. Det har varit en bra vecka så här långt, full av utmaningar men lärorik. Nu hoppas jag att både min och mina läsares helg blir lika fin!

Och vill ni se fler tolkningar av dagens blommig fredag, titta in hos Hélena.

Kram från 

13 kommentarer:

 1. Jag har också tjuvtänkt på våren, men inte lika längtansfullt som du. Jag är nog mycket av höstmänniska som passar på att gilla även hösten och för all del också vintern (bara den inte blir för lång). Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Jag väntar fortfarande på mina sista lökar...vill så gärna få dom i jorden. Jag tror att vintern kommer att gå fort, fast det kanske jag inte säger när vi är inne i januari :-)
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. JA! Precis så är det. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Just nu njuter jag så av hösten att jag har svårt att känna in det där vårjublet. Men jag vet. Precis som du skriver. En ren himlastormande glädjeexplosion när de första liven kikar upp.
  Kram i snörvliga fredagskvällen

  SvaraRadera
 5. Jag har börjat känna av längtan efter vår, det låter hoppfullt när du säger att det är bara några månader kvar:)). För så är det ju hjärtat fylls med lycka när de första vårblommorna kommer.
  Ha en fin helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Ja riktiga lyckokänslor infinner sig på vårkanten.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag känner precis likadant! Skulle önska att jag älskade hösten, men jag ser bara framför mig allt jobbigt som vintern innebär. Våren, det är den bästa årstiden. Satt ikväll och tittade på trädgårdsbilder och den första vårkrukan som jag planterade ute den 19 februari. Fyra månader dit... Hoppas tiden går fort!

  SvaraRadera
 8. Det går snabbare än man tror.....bara lite jul och sen är det dags.....
  Kram ;)

  SvaraRadera
 9. Jag håller med dig helt i det du skriver.
  Man glömmer fort det som känns jobbigt. Och glädjen blir desto större närman kan glädjas åt det som börjar spira på våren. En härlig tid som vi har framför oss och jag hoppas att vintern går fort.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 10. Ja vi har verkligen något att se fram emot... jag kan tycka att vintervilan är lite skön också.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Härlig tolkning...!!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 12. Mmm, längtan efter våren gör att man blir varm i hjärtat.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 13. Just cut back all of the gardens here on the shores of Lake Michigan. Took the last two days of lots of hard work, but I do it now so I can sit and enjoy and be excited when the first bulbs break through the ground in Spring. I do love Spring. Jack

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...