fredag 7 september 2012

Blooming Friday: Förväntan

Fredag kväll och sällan har den varit så efterlängtad. Maken är på after work, barnen sover och jag är ensam med bloggen, ett glas vin och den här sköna låten som är alldeles perfekt för just den här stunden. Vill lyssna igen och igen! Höstkänningar i luften, en blåsig kväll över Skåne och över grannens eternithus går septembersolen ner.

Tema för dagens blommiga fredag hos Hélena/Bland rosor och bladlöss är Förväntan. Jag måste erkänna att det är trögt idag. En tuff vecka tar ut sin rätt och jag har funderat en lång stund över tänkbar tolkning utan att hitta rätt. Många av mina bloggvänner känner förväntan inför våren, inför årstidernas skiften och trädgårdens pånyttfödelse när de första lökarna bryter jordskorpan i början av det nya året. Men jag är inte där just nu. Lökkatalogerna har blivit liggande och de fina tulpanlökarna som jag fick i present av min kusin när hon varit i Amsterdam har inte kommit i jorden. Det är för mycket här och nu för tillfället. 


Vad har jag för förväntningar just nu egentligen? Ja, den största och viktigaste är att helgen som ligger framför oss ska bli en riktigt bra en. Imorgon får jag besök av två trädgårdstokiga kolleger som ska få se min trädgård för första gången. Jag förväntar mig en mysig fikastund, utbyte av frukt (plommon mot Aroma-äpplen) och att få dela trädgårdsglädjen en stund. Och så hoppas jag att jag får många kramar av mina barn den här helgen. De behövs. 

På längre sikt finns en massa härlig trädgårdsförväntan kring mina nyplanterade träd. Klotlönnen, silverpäronet och glanskörsbäret. De ska växa upp och bli större tillsammans med mina barn, och så småningom ge min trädgård en annan karaktär. Undrar hur de kommer att se ut om fem år? Undrar hur mina barn ser ut då? Och vem jag själv kommer att vara? Fem år är lång tid, många lärdomar hinner göras, både glädje och sorg hinner komma och gå. Jag hoppas att vi alla är här då, att kärleken är lika stor och att barnen har format sig själva ännu mer som de härliga små människor de är. Och för min egen del hoppas jag vara lite klokare, lite modigare och att mina skrattrynkor blivit lite djupare. 

Så går mina tankar denna trötta fredagskväll. Nu blir det soffan en stund och sen väntar äntligen sängen. Imorgon är en ny dag, och den här kommer aldrig mer igen. Bra så.

Njut av helgen!

Kram från 

13 kommentarer:

 1. Hoppas du far en extra fin helg! Massor av kramar!

  SvaraRadera
 2. Underbara du! Vilket härligt inlägg om förväntan, går direkt in i maggropen. Ha samma tankar kring tid och F. Idag när jag observerade en klass år 5 såg jag en kille som gav mig en föraning om hur F skulle kunna se ut om åtta år. Häftig svindlande känsla!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Härligt inlägg du bjuder på. Låter mysigt med en stund för sig själv, inte ofta man får det som småbarnsföräldrar. Hoppas du får en härlig helg med din familj, jag kan lova att tiden går fort, min älsta har blivit 18 år...hur gick det till!

  Ha det bäst/Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Du skriver så fint. Jag vågar knappt tänka på om fem år, då är W 16år...Hjälp! Hoppas han är samma goa förståndiga kille som nu, då går allt vägen (hoppas du förstår hur jag menar)Jag tänker mycket på kompisars betydelse och hur lätt det är att hamna snett. Hur lätt det är att bli rånad och nerslagen som kille i den åldern... Huuu, jag slår bort de tankarna genast. Vi kommer ställa upp och hämta vart som helst mitt i natten och alltid finnas där för honom. Om fem år har jag passerat fyrtiostrecket och väl det, men det känns helt ok:)).
  Önskar dig en skön helg fina du. Hoppas du kan samla kraft.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Fina Hanna. Så bra och klokt du skriver. Förstår precis.
  Låt september bli en startsträcka till något bättre och samla kraft i trädgården, med familjen och goda vänner.
  Kramar från Åsa

  SvaraRadera
 6. Hoppas din helg blir fin och lugn med tid för återhämtning, mys och trevlig samvaro med trädgårdsvänner, barn o familj. Man behöver de där när det är mycket runtomkring en.. kram och ha det gott/moa

  SvaraRadera
 7. Hej. Vad bra du beskriver förväntan!! Önskar dig en Trevlig Helg med många kramar ...
  Tjingeling

  SvaraRadera
 8. Nog är det speciellt att plantera träd, som växer med tiden och ger trädgården en ny karaktär. Ett väldigt fint inlägg du skrivit ikväll. Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Fina tankar. Ha det bra .
  Kram

  SvaraRadera
 10. Hoppas helgen blir kul med dina trädgårdskollegor. Det kan väl aldrig gå fel;)

  Marie

  SvaraRadera
 11. Men du, vilka härliga helgförväntningar! De där enkla som kramar glömmer vi ibland att njuta fullt ut av kanske.
  JAg ser också fram emot en lugn helg efter en tuff vecka. Idag ska jag ta in äpplena från äppelträdet, en sorts kaka ska bakas och i kväll ska vi grilla kycklingfilé. I morgon ska jag på dotterns zumbapass. I övrigt så vet jag inte vad helgen kommer innehålla. Lugn och frid bara!?

  Kramar

  SvaraRadera
 12. Jag kan inte låta bli att bli alldeles varm och glad över dina förväntningar! Jag känner hur jag själv blir lugn när jag läser ditt inlägg. TACK för det "vanliga", det nära. Och jag önskar dig en fin och mysig helg, så som du vill ha den bara! KRAM Marie

  SvaraRadera
 13. Förväntningar innebär så mycket, underbart beskrivet i ditt inlägg tycker jag.
  Ha en skön helg
  Vivian

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...