söndag 12 augusti 2012

Vilken underbar trädgårdsdag!

Så har den då passerat, den magiska Tusen Trädgårdar-dagen. Och vilken dag det blev! Jag sitter här nu ikväll helt omtumlad, trött och hes men med ett stort leende. Det har var helt klart bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv!


Totalt kom det 101 personer till Tages trädgård denna dag. Etthundraen!!! Eftersom jag aldrig varit med på något liknande arrangemang tidigare hade jag ingen aning om vad jag kunde förvänta mig. Men klart är att det kom många, många fler än jag någonsin vågat drömma om! Att hinna fotografera var det inte tal om, och de bilder jag visar här är tagna ungefär halv tio i morse, då premiärnerverna spökade som värst och pirret i magen pirrade som allra mest. 


Dags att hänga upp skyltarna! 


Tage inspekterar och ser till så att allt går rätt till.


Lugnet före stormen... snart skulle de första trädgårdsgästerna komma. Prick tio steg de första in genom grindarna, och sedan var det faktiskt folk här prick hela tiden fram till klockan fem. Gamla och unga om vartannat, kända och okända. Det kom väldigt många barn, vilket gladde mig extra mycket eftersom vi verkligen försökt att göra en så barnvänlig trädgård det bara går. Och det sparkades fotboll, det dracks saft och grävdes i sandlådan så det stod härliga till. Precis som jag hade hoppats!

Nya vattenväxter på plats, och snart skulle de få sällskap av bollar, snäckskal, grus och blommor som behövde ett bad. Det kom till och med en annan liten Tage på besök!


Min fina födelsedagspresent, keramikblommorna från Öland, fick många kommentarer. De kommer alltså från Alséns i Glömminge på Öland. Dit är det ju en bit från Skåne, men den som är intresserad kan kolla under aktuellt på deras hemsida. Där ser man att de kommer att visa sina produkter bland annat på flera skånska julmässor i höst.


Tage och jag var inte överrens om flytljusen i lilla zinkbaljan. Jag ville tända dem, han ville blåsa ut! Det var kul att göra det där lilla extra piffet i trädgården som man inte gör till vardags.


Det är verkligen rätt tid att ha ett trädgårdsevenemang så här i mitten av augusti när det är så mycket som blommar. Zinniorna och rosenskäran blommar över alla breddar och hälsar välkommen vid grinden.En av de saker som gjorde mig gladast idag var att det kom så många grannar från området där vi bor. Folk som brukar gå förbi och som följt våra projekt från andra sidan staketet och nu passade på att ta en titt inifrån. Så kul att ni tittade förbi, gör gärna om det så vi hinner prata lite mer!

Nej, det var inte lätt att hinna med att prata med alla. Som tur var hade jag gjort en liten folder som berättade om trädgården, hur länge vi har bott här och hur allt har vuxit fram. Det var många som hade frågor och det var lika kul att svara på varenda en av dem.


Och så kom ju så många av mina bloggvänner! Anna, AnnCharlotteEva och Petra - tack för att ni kom, det gör mig så glad att ni tog er tid och det var så kul att se er rusa runt med era kameror! Och Johanna, så roligt det var att få visa vår trädgård tillsammans med dig, utan dig vete sjutton hur det hade sett ut. Tack också till min fina syster och systerson och andra nära och kära för att ni var med och gjorde min trädgårdsdag till ett härligt minne att bevara i hjärtat. Det betyder så mycket för mig att ni tog er tid att komma! Och till sist det största tacket av dem alla till Åsa för att du fanns där hela dagen, peppade och räknade och kokade kaffe och svarade på frågor. Du är bäst! ♥

Nu är det en trött men mycket lycklig trädgårdstok som härmed slänger sig i soffan, pustar ut och känner sig så himla nöjd!

Kram till er allihop från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...