fredag 10 augusti 2012

Vad hände egentligen med växthuset?

Minns ni mina växthusdrömmar? Hur jag googlade runt och letade efter någon liten modell som skulle kunna passa där i hörnan, där den gamla yttertrappan var förut? Så hittade jag ju till min glädje ett sådant på Blocket, och slog till. Och nu äntligen står det där!

Det passar ju finfint där i lilla hörnan. Men det var minsann sju sorger och minst åtta bedrövelser innan det kom på plats. Först var det den kalla våren, så efter att vi hade fraktat hem det blev det liggande i källaren ett bra tag i väntan på vårvärmen. Och sen byggde vi en ny uteplats och gjorde en ny stor rabatt, det tog ju sin lilla tid. 


När vi så till sist skulle börja montera det och hade kånkat ut allt en dag på försommaren märkte vi rätt snart att det fattades en hel del skruvar och smådelar. Vi kontaktade säljaren, som varit jättetrevlig vid köpet, och som nu lovade att kolla upp detta. Medan vi väntade på svar från henne fick växthuset åter vänta i källaren, där det fick ligga tills semestern började. Vid nästa försök att kontakta säljaren var hon  tyvärr inte längre intresserad av att hjälpa oss, och det såg rätt mörkt ut där ett tag. Men som tur var gick det att beställa de delar som fattades från webbutiken som sålt det från början, så till sist kunde vi sätta igång bygget som vi nu slutfört i sista sekunden innan Tusen Trädgårdar. 


Denna långa följetong resulterade till sist i att det begagnade växthuset blev lika dyrt som ett nytt. Och vad har jag lärt mig av detta? Jo, att vara extra uppmärksam nästa gång jag handlar på Blocket och kolla alla delar, bruksanvisning mm direkt efter köpet. Men strunt i det nu, för nu har jag äntligen mitt lilla växthus! Med betoning på lilla, för det är minst sagt pyttigt!

Kan ju passa på att berätta att det var en ruskigt krånglig manual som följde med, så det såg rätt osäkert ut om vi skulle hinna klart. Min man som i vanliga fall är en fena på att läsa ritningar gick bet även han, och det muttrades både ett och annat inte så rumsrent ord innan vi var klara. Nu pustar vi ut i soffan, men imorgon blir det full rulle igen - då är det ju dags för "piffet" inför söndagen. Det blir en annorlunda helg i trädgården, men så roligt det ska bli!

Hoppas alla njuter av fredagen!

Kram från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...