onsdag 8 augusti 2012

Nyfrissade fruktträd


Idag har Andreas från arboristfirman Kronverket varit här och beskurit mina fruktträd. Klart äppelträden ska vara fina i håret när de ska vara med på Tusen trädgårdar!

Andreas är jätteduktig på allt som har med träd att göra, och är du skåning och behöver hjälp med beskärning, trädfällning eller trädvård kan jag varmt rekommendera honom.


Beskärningen av träden är en av få saker som vi tagit hjälp med i vår trädgård. Jag har läst i åtskilliga trädgårdsböcker om beskärning, men blir mest förvirrad. Funderar på att gå en kurs istället där man får lära sig mer handfast. Eller så fortsätter jag att anlita Kronverket... med tanke på att vi gör allt annat i trädgården själva kan det ju vara värt att slippa ett moment. Och jag klättrar inte så gärna i träd, trivs bättre under dem!
Sådär, nu ser man molnen igen mellan plommonträdet och det stora äppelträdet. Och trädgården ser med ens så mycket prydligare ut. Skönt, och när träden mår bra och blir ompysslade så mår ju jag också bra!

Nu är det bara tre dagar kvar... och ikväll är jag så trött efter en intensiv jobbstart så jag bara inte orkar ge mig ut och rensa ogräs. Nej, det får vara tills imorgon! Lite ogräs får mina besökare stå ut med. Men däremot önskar jag att det kunde sluta blåsa så, är lite orolig att en del av mina perenner lägger sig om det fortsätter så här. Spänningen inför söndagen tätnar... men SMHI:s prognos för Malmö ser i alla fall rätt bra och hyfsat vindstilla ut!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...