söndag 19 augusti 2012

Månadsbild augusti


Ja, det är ju slutet av månaden och för dom av oss som brukar lägga upp sin månadsbild runt den 20:e är det dags! Hmm, ja det vill säga mig, alla andra har nog visat sina augustibilder för länge sedan... I nya rabatten blommar det för fullt och särskilt solhattarna är ju grymt fina häruppifrån sovrumsfönstret. Men det som är mest slående på den här bilden jämfört med tidigare är ju gräsmattan. Aldrig trodde vi att vi skulle få den så här grön och fin den här säsongen, med tanke på hur det såg ut här tidigt i våras. Kolla de tidigare månadsbilderna så får ni se!Vi har sått nytt gräs, vattnat mycket och använt de bitar som blivit över när vi grävt för ny stenläggning och trädplantering som lagningsbitar. Och så har vi gödslat med än vi någonsin gjort tidigare. Nu i augusti är den äntligen i fin form igen och redo för fotbollsspel och andra lekar.

Ett bra länktips för den som vill ha goda råd om hur man får en fin gräsmatta är Olle Bergs hemsida. Följer man hans årsprogram har man snart en golfgreen utanför, men även om man inte är så perfektionistiskt lagd finns en hel del att lära. Som att man ska kalka gräsmattan på hösten istället för på våren för bästa resultat, till exempel. Hos oss är det maken som är mest intresserad av gräsmattans väl och ve. Själv luktar jag hellre på blommorna som ni vet. Men kombinationen är ändå inte så dum, för hur det än är finns det knappast något skönare än att gå barfota i gräset. Ser ni honom här i bilden förresten?

Det är en varm fuktig morgon här i Malmö och idag ska visst temperaturen nå upp mot 28-gradersstrecket. Man kan nästan se på bilden att morgonluften är alldeles disig. Här packas för en dag på stranden!

Hoppas ni njuter i sensommarvärmen!

Kram från

 

8 kommentarer:

 1. Det är så roligt att se förändringen ni gjort! Så fin trädgård ni skapat! Bra jobbat med gräsmattan. Långt i från en dag på stranden. Mulet och 20 grader, regnet hänger i luften och vi rustar för fotbollscup.
  Ha en skön dag.
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Härlig trädgård du har och tack för fina tips!

  SvaraRadera
 3. Vilken jättefin gräsmatta, smaragdgrön och välskött, klippt med nagelsax, nästan, det är så det ska vara, men sällan är. Hela trädgården ser så prydlig och välmående ut, måste vara jättekul att gå där och greja!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Så härligt ni har det! Det lönar sig med omvårdnad och kärlek, det är er gräsmatta bevis på. Jo, jag kommer ihåg hur den såg ut då efter bygget...

  Kra

  SvaraRadera
 5. Åh vad fin trädgården är! Kul att se den från ovan, där strukturen och formen kommer fram. Jättesnyggt! Tack för länktipset om gräsmattan.Där ska jag kika in.

  Ha det fint//Laila

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra former och färger!
  En stor skillnad skulle jag vilja dra till med... Fantastiskt. Det är så fiffigt med före och efter bilder.
  Skall man ha en gräsmatta så skall den se ut som eran!

  Hej i värmen

  SvaraRadera
 7. Så snyggt det är med solhattarna, älskar dom! Måste köpa fler till regnbågsrabatten. Jag har helt missat månadens bild...både juli och augusti...ups!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Tyckte väl att det var en 'make' jag såg där uppe till höger i bild

  Gräsmattan ser så perfekt ut att jag inte skulle våga beträda den. Man förstår vilket jobb ni lagt ner på att få den så grön och fin! Apropå gräsmatta. Min behöver klippas. Suck. Tycker nästan det är tristaste trädgårdsjobbet...

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...