söndag 19 augusti 2012

Månadsbild augusti


Ja, det är ju slutet av månaden och för dom av oss som brukar lägga upp sin månadsbild runt den 20:e är det dags! Hmm, ja det vill säga mig, alla andra har nog visat sina augustibilder för länge sedan... I nya rabatten blommar det för fullt och särskilt solhattarna är ju grymt fina häruppifrån sovrumsfönstret. Men det som är mest slående på den här bilden jämfört med tidigare är ju gräsmattan. Aldrig trodde vi att vi skulle få den så här grön och fin den här säsongen, med tanke på hur det såg ut här tidigt i våras. Kolla de tidigare månadsbilderna så får ni se!Vi har sått nytt gräs, vattnat mycket och använt de bitar som blivit över när vi grävt för ny stenläggning och trädplantering som lagningsbitar. Och så har vi gödslat med än vi någonsin gjort tidigare. Nu i augusti är den äntligen i fin form igen och redo för fotbollsspel och andra lekar.

Ett bra länktips för den som vill ha goda råd om hur man får en fin gräsmatta är Olle Bergs hemsida. Följer man hans årsprogram har man snart en golfgreen utanför, men även om man inte är så perfektionistiskt lagd finns en hel del att lära. Som att man ska kalka gräsmattan på hösten istället för på våren för bästa resultat, till exempel. Hos oss är det maken som är mest intresserad av gräsmattans väl och ve. Själv luktar jag hellre på blommorna som ni vet. Men kombinationen är ändå inte så dum, för hur det än är finns det knappast något skönare än att gå barfota i gräset. Ser ni honom här i bilden förresten?

Det är en varm fuktig morgon här i Malmö och idag ska visst temperaturen nå upp mot 28-gradersstrecket. Man kan nästan se på bilden att morgonluften är alldeles disig. Här packas för en dag på stranden!

Hoppas ni njuter i sensommarvärmen!

Kram från

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...