måndag 20 augusti 2012

Himmel, så varmt det är!

Och himmel, vilken himmel vi hade här över Malmö igår! Nu mörknar det tidigare om kvällarna och precis när det började skymma var jag ute och försökte fånga de här häftiga molnen på bild. 


Fönstrena står på vid gavel i ett försök att få till ett litet korsdrag på övervåningen. 27 grader igår men idag har det varit ännu varmare. Fortfarande nu när klockan snart är åtta på kvällen är det nästan 30 grader varmt. När jag såg de här molnen igår var jag helt säker på att det skulle bli åska, men icke. En klibbig hetta ligger parkerad över sydvästra Skåne och verkar visst inte ha någon lust att avta. Ljuset i skymningstimmen är fantastiskt, men inte lätt att fotografera för en nybörjare som mig. De blå tonerna är så vackra och gör en del blommors färger nästan självlysande.


Det lilla silverpäronets siluett avtecknar sig mot himlen lagom till gatlyktorna tänds. Det längtar nog efter regn precis som jag som börjar bli lite trött på allt vattnande. Med så mycket nyplanterat som jag har i trädgården den här säsongen är det ett himla spring med vattenkannor och droppslangar.


Idag gick det knappt att vara ens i trädgården på eftermiddagen när jag hämtat barnen på dagis. De var så svettiga och ville till sist bara in och få lite skugga. Så snart maken kom hem drog vi iväg för att ta ett välförtjänt kvällsdopp. 28 grader i luften och 21 i vattnet på Kämpingestranden. Ett härligt dopp att minnas och drömma sig tillbaka till under de kallare dagar som kommer.


Solen är på väg ner över funkiskåkarna på andra sidan gatan. Det blir ännu en varm natt, men det gör absolut ingenting. Så här års lever man ju som om varje varm sommardag kan vara den sista. Det är tid att njuta av varje minut och uppskatta varje svettdroppe, för redan imorgon ska det visst bli väderomslag. 


Ja, det mörknar så sakteliga och de första gula löven har siktats därute. Svampsäsongen är igång för fullt och hösten står och stampar på tröskeln. Just en sån här dag vill man ju helst inte tänka på det, men det finns ju saker att se fram emot när mörket har fallit också. Som att den tredje säsongen av Downton Abbey kommer att börja sändas i SVT den tredje november. Jodå, det finns hopp för hösten !

Nu är det dags att gå upp och dra igång fläktarna i sovrummen så att vi inte klibbar fast i lakanen i natt!

Varma (ja, minst sagt!) hälsningar från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...