tisdag 7 augusti 2012

En försmak av hösten?


Ja, det kändes ju onekligen så idag när regnskurar och åskblå dramatiska moln dundrade in över Malmö. Min vana trogen var jag förstås ute och cyklade när det vräkte ner som värst, men eftersom jag gillar både regn och att cykla så var det mest skönt tyckte jag. Bara ljummet vatten, och ett torrt varmt hem som väntade. Rätt så mysigt faktiskt att för första gången på bra länge kura en stund i soffan och lyssna på smattret.


Det blev en del nederbörd verkar det som, eller så ljuger min nya regnmätare. Anisisopen är så fin just nu, medan den vanliga isopen i förgrunden tyvärr håller på att blomma över. Attans, jag som hade hoppats att solrabatten skulle hålla sig fin över Tusen Trädgårdar-söndagen, men så blev det visst inte.


I skuggrabatten under fruktträden är det grönt och frodigt. Och kolla så fin daggkåpan är nu, exakt på dagen en månad efter att jag klippte ned den efter blomningen. De två vitkantade funkiorna är jag så glad för, de är två av mina finaste. Jag köpte dem på Alnarpsdagen för tre år sedan, då jag väntade Tage och hade gått en vecka över tiden. Höggravid på övertid var jag ute med spaden och grävde ner dem, i hopp om att grävandet skulle sätta fart på värkarna. Men nej, han var ett envist barn redan då och ville inte komma ut på ytterligare en vecka. Så här i efterhand kan jag skratta åt det, men jag minns hur sammanbiten jag var medan jag grävde!

Ett riktigt äppelår verkar det bli i år, och det känns ju bra som motvikt till förra årets mycket blygsamma skörd på totalt fyra äpplen. Vädret idag fick mig faktiskt att längta till hösten för en stund, till äppelmos-kok och thé i soffan på kvällskvisten...

Men nej, sedan kom jag till sans igen. Augusti är och förblir en sommarmånad, och jag hoppas verkligen på fler varma kvällar och sköna bad innan den är slut. Ikväll är det blåsigt och ännu fler mörka moln drar förbi, men jag tänker ändå inte ta fram jacka och gummistövlar när jag ska till jobbet. För är det sommar så är det, så det så - imorgon är solen säkert tillbaka!

Kram från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...