lördag 4 augusti 2012

Borta bra men hemma i trädgården bäst


Semestern går obönhörligt mot sitt slut och på måndag börjar jag jobba igen. Det har varit fem härliga veckor och vi har verkligen hunnit med mycket, sett en massa nya spännande ställen och umgåtts med folk vi tycker om. I trädgården har det också hänt en del, både med spade i hand och på idéstadiet. Jo, jag är nöjd med min semester även om den som alltid känns alldeles för kort. Det är som vanligt lite vemodigt så här års, särskilt när det varit så ostadigt väder, samtidigt som det känns rätt skönt att få ordning på vardagsrutinerna igen. 

Men vänta nu, det är ju faktiskt fortfarande helg och fortfarande tid att njuta av ledigheten. Här finns ingen tid att förlora, särskilt inte när jag ska ha öppen trädgård om bara en vecka! I trädgården blommade det mer än någonsin när vi kom tillbaka från vår västkusttripp, och vid lekstugans södervägg har solrosorna slagit ut ordentligt. Det är en miniatyrsort som heter 'Vanilla Ice' och den blir bara ca en meter hög med blekgula blommor. För mig är det första gången jag sått solrosor och jag är så glad för dem.


I nya rabatten har de första Spanska jungfrun, Nigella Hispanica 'Lovey Dovey' visat sig. Oj, så fina de är! Blekgrönt sirligt bladverk och så de vita blommorna med sin vackra purpursvarta mitt. Jag frösådde dem direkt i rabatten i maj, och det kommer jag nog att göra om. Favorit-varning på dessa alltså!

Ja, det blommar och blommar och jag vill aldrig att det ska ta slut. Jag vill stanna i min sommar-bubbla där dagarna flyter förbi, vänner kommer på spontan-grillning och rosévinet är så ljuvligt svalt och gott där man ligger och sippar i solstolen... Och så är det som alltid tusen saker jag vill göra i trädgården, gärna innan nästa helg! Så idag på semesterns näst sista dag har vi hunnit med både slappande på stranden och ett ryck i trädgården. Ny plantering på gång, och just nu ser det ut så här.


Hmm... visst har jag nämnt att min man är mattelärare? Här görs ingenting på en höft, och ska det grävas en planteringsgrop i gräsmattan så ska den vara cirkelrund. Det händer att jag blir vansinnigt irriterad på denna perfektionism, men för det mesta är det en tillgång. Jag får infallen och han genomför dem enligt konstens alla regler. Inte så dumt faktiskt!

Imorgon får ni se hur det går när otåliga jag och noggranna maken ska plantera ännu ett träd ihop. Missa inte det! ;)

Kram från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...