fredag 31 augusti 2012

Blooming Friday: En helt vanlig primadonna

Då var det dags för höstens första blommiga fredag, så här på den sista sommarmånadens allra sista dag. Hélena med bloggen Bland rosor och bladlöss har tagit över stafettpinnen från Katarina, och jag tror att det är många bloggare med mig som är glada över detta. Jag tycker det är himla kul att fundera över teman och tolkningar, särskilt de gånger man lyckas vara lite fyndig. Så tack Hélena för att du gör det möjligt för oss att fortsätta roa oss med detta nu när mörkret snart faller.

Första temat för säsongen är Primadonna, och jag fick fundera ett tag på vilken blomma som fått - eller krävt - störst uppmärksamhet i min trädgård i sommar. Och jag kom fram till att min primadonna heter 'Magnus'!

Jaha, tänker ni kanske, hur mycket primadonna är det egentligen över den, som står i var och varannan trädgård? En perennernas Volvo, Klippan-soffa eller mellanmjölk...

...men inte för mig! När min första 'Magnus' någonsin vecklade ut sina kronblad i mitten av juli var det fest i mitt trädgårdshjärta. Jag tycker att dessa blommor är så otroligt vackra.


Jag älskar färgen, den djuprosa som ljusnar med tiden när blomningen går mot sitt slut. Och dess orangeröda mitt, som bryter av mot det rosa på ett nästan fulsnyggt sätt.


'Magnus' står pall för blåst och torka, blommar länge och kräver inte så mycket. Föga primadonnelikt kanske, att vara så lite diva och nöja sig med det mesta. Inget fjäsk och inga specialinredda loger. Ingen champagne och inga limousiner. Bara lite kogödsel ibland.

Men kolla i närbild. Magnifikt! Då krossar den allt motstånd, åtminstone för mig. Sommaren 2012 har varit 'Magnus' sommar i min trädgård. Älsklingsblomma!

Hoppas ni haft en bra vecka. Min började bra, var fullkomligt usel i mitten men ser ut att sluta hyfsat ändå. Thank God it's Friday!

Kram från

13 kommentarer:

 1. Underbart med en primadonna som heter Magnus :-) Jag gillar också Magnus...mycket. Ska köpa fler och lantera i mina verandarabatter.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Det hörs när du beskriver din Magnus att han är en äkta primadonna. Det är många som har den, men inte blir den mindre vacker för det. Jag tillhör den lilla skara som inte har honom:)).
  Ha en fin helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Primadonnan Magnus - passar även fint in då det är regnbågsfestivalen i Malmö i helgen!
  Det är i alla fall en riktig fin lirare du visar upp.
  Hoppas att din helg blir riktigt fin
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Ett bra val! Vacker som få. Här har jag köpt en blodföäder och den ska få trona bredvid mina 'Magnus'. Jag tror det blir en oslagbart kombination.

  SvaraRadera
 5. Jättefina bilder på din Primadonna! //M

  SvaraRadera
 6. Så enkelt..så vackert! Perfekt primadonno....

  SvaraRadera
 7. En riktig dragqueen tycker jag......
  Jag tränar efter stora ruggar vit Magnus efter efter att ha sett dina.
  Kramar från en sömnlös.......

  SvaraRadera
 8. Visst är den vacker och ståtlig! Har den också. Rudbeckior överlag gillar jag skarpt. Köpte nyligen en i grönt och nu ska jag ut och plantera ner den.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Vi får väl kalla honom Prima Don den snygge Magnus! Vanlig kanske men väldigt snygg ändå:-) /Anette

  SvaraRadera
 10. Gillar också Magnus, Rudbeckior överhuvudtaget är ju underbara!

  Kram

  SvaraRadera
 11. Så klart det är en primadonna, med de häftiga färgerna så vill man synas.
  Ha en trevlig helg
  Vivian

  SvaraRadera
 12. Verkligen underbar!
  Kram Malena

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...