måndag 9 juli 2012

Trädbryderier

Jag funderar på att plantera ett litet träd till i min trädgård. Precis i kröken där den rundade gräsmattan svänger av ner mot köksträdgården och uteplatsen skulle det stå. Det är liksom lite kalt där nu, så mycket gräsmatta och ganska öppet. Nu tänkte jag involvera er i mina tankar, först och främst om ni tror att det skulle kunna bli bra eller inte? Jag har försökt ta bilder av den tilltänkta platsen från olika vinklar för att ge er en känsla av hur det ser ut. Platsen där jag tänker att trädet skulle stå är utmärkt med Tages lilla röda spade.


Uppifrån trappan ser det ut så här. Jag har också en idé om att sätta en låg häck i kanten mot köksträdgården, för att boa in det ännu mer.


Bild tagen från uteplatsen.


Och från motsatta sidan av trädgården. Trädet skulle också skärma av pergolan lite mer och skugga den under heta dagar.

Så, vad tycker ni? Blir det för mycket, för nära köksträdgården eller rentav jättebra? Jag tror i alla fall det skulle kunna bli fint, men är långt ifrån färdigfunderad ännu. Övriga träd hos mig är små, så det ska helst matcha dem och inte bli högre än 3-4 meter. De träd som redan finns här är fyra små fruktträd, en carmencita-rönn och en klotlönn. Till den här platsen har jag tre olika förslag: silverpäron, klotrobinia eller, om det ska vara något ätbart, persika alternativt aprikos. Silverpäronet är nog favoriten, tänk så fint det skulle kunna bli tillsammans med de gråbladiga växterna i solrabatten! Hmm... ja, detta tål visst att tänkas vidare på...
...och medan jag klurar på träd har maken målat klart fulskjulet (ja, bortsett från den sidan där klätterhortensian växer då, där får det som sagt vänta). Det är fortfarande långt ifrån grannt men ändå så otroligt mycket bättre. Nu funkar det i alla fall ihop med det nyputsade huset. De nyplanterade lavendlarna ser ut att ta sig, och snart hoppas jag på stora fång av lila väldoftande blommor här. Slam den som ger sig!

Som ni ser på bilderna är det grått och väldigt blåsigt här i Malmö idag. Snacka om varannandagsväder! Men bra målarväder är det ju och nu lagom till kvällen ser det faktiskt ut att spricka upp. Med lite tur mojnar vinden också.  Ikväll väntar vi nämligen kärt besök av efterlängtade långväga gäster och jag hoppas, hoppas, hoppas vi kan sitta ute och grilla!

Ha en fin kväll allesammans, och säg nu ärligt vad ni tycker om min trädidé!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...