lördag 7 juli 2012

Save for a rainy day

Det blev en regnig lördag, men inte mig emot. Trädgården behöver vatten och jag har en massa bra böcker att läsa som ligger på hög och väntar på just en sådan här dag. Jag har alltid gillat regniga sommardagar och minns att det brukade kännas skönt med ett avbrott från strand och bad även som barn. Då brukade jag dra mig tillbaka till vår friggebod vid sommarstugan och bara ligga där och läsa hela dagen medan det smattrade på taket...

Idag kunde jag dock inte låta bli att ge mig ut i trädgården. Jag hade bestämt mig för att börja klippa ner överblommade försommarperenner och envis som jag är så lät jag inte regnet stoppa mig.  Men oj så blöt jag blev, för som vanligt hann jag inte få på mig regnjacka och stövlar innan jag störtade ut. Är det bara jag? Förkläden och trädgårdsbyxor är heller ingen idé, fort ska det gå när jag ska ut! (Hmm, så ser jag oftast ut därefter också under trädgårdsäsongen, ständigt lite jordig!).


Den lilla smygstigen har hunnit bli alldeles igenvuxen på kort tid, så idag har jag klippt fram den igen. 


Jättedaggkåpan hade börjat blomma över och fick sig en omgång med sekatören. Efter att ha lyssnat på mina nyfunna bloggvänner var jag i år väsentligt djärvare i mitt klippande än i fjol, och nu hoppas jag på en andra omgång fina blad under sensommaren.


Fem millimeter kom det visst, men det kändes helt klart som mer just när det pågick! 



I solrabatten har det inte varit ett dugg soligt idag, men har man glittriga prismor så klarar man sig ändå...



Här i solrabatten lät jag japansk malört och liten kärleksört flytta ihop av en slump i våras. Och se, de hade absolut äktenskapstycke. Jag tror det här kan bli långvarigt!


I en annan del av trädgården, på det hemliga trädäcket, är det fart i krukorna. Mina vita pompomdahlior blommar för fullt och än har inte sniglarna hittat dem. Och mitt fina gråbladiga gräs, som är någon slags hirs, överlevde vintern mot alla odds och är efter en mycket trög vår nu så här fint. Älskar färgen på det! Den lilla kompisen i krukan bredvid är en krypkotula.

Men, det är ju nåt galet med den här bilden! Hittar ni felet? Rätt svar och en förklaring avslöjas imorgon! Nu är det dags att krypa till kojs med en av de där härliga böckerna i semesterhögen. Och för stämningens och trädgårdens skull hoppas jag på mer smatter på taket i natt!

10 kommentarer:

 1. Den där stigen är så snygg! Och visst känner jag igen mig, jag går ut i trädgården som jag är, kan ha nyaste jeansen och skorna på...men vad gör väl det, går ju att tvätta! Inte kan jag hitta något fel eller! Får se imorgon då!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat med saxen! Jag ska göra detsamma när mina daggkåpor m.m blommat över och så får vi hoppas på det bästa.
  Vi har haft en riktig spel- och pusseldag idag. Ganska mysigt när det smattrar mot rutan.
  Så flitig Tage var med penseln när ni var här på Höjden ;-)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Bra att du vågade ta rejält av daggkåpan - du blir belönad snart! Så mysig din smygstig ser ut - jag älskar sådana där lite trånga passager eftersom man måste frottera sig med växterna när man går förbi, frivilligt eller ofrivilligt. Finn-ett-fel-bilden: jag har fått för mig att ni putsade ert mexihus??? Har ni sparat en liten hörna som ett historiskt minne?

  Kram

  SvaraRadera
 4. Teglet???
  Ska försöka ta mig i kragen och klippa daggkåpan lika kaxigt ;))
  HA det bra :)

  SvaraRadera
 5. Å, då är det inte bara jag. Som rusar ut utan att tänka mig för. Jag kom in som en vandrande katastrof igår, jag har heller inte tid att förbereda mig och tänka och ta på mig och tänka lite till utan det blir som det blir och det blev det igår. Jag ser, trots långt varmt bad, ut som en lortgris, idag också, du skulle se mina naglar, trasiga och svarta och jord långt upp under och nagelbanden i bitar, fötterna svarta och tvättstugan full av kläder som står för sig själva av alla smuts......när ska man växa upp?

  Du har en fantastisk trädgård och nu måste jag ut jag också, igen, för jag glömde daggkåporna ser jag nu. Och gången är ju för ljuvlig!

  Det måste vara dom olikfärgade fogarna på teglet, det tycker jag är konstnärligt, det ger ett djup!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Jag har inte heller något emot regniga sommardagar då och då, som avbräck. Jag var mest inomhus igår men tog kameran med mig ut när det slutat regna.

  Idag verkar det inte bli något regn.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckades inte hitta en kommentarsruta så jag tryckte svara på Marinas kommentar och vips dök denna ruta upp :-) Blogger lever sitt eget liv.

   Malörten och kärleksörten var jättefina ihop och jag har ett minne av att jag hade en sån kombo som jag bröt upp. inte för att jag inte tyckte den var fin utan för att kärleksörten skulle få samsas med rosen Eglantyne. Jag tror bestämt att Eglantyne och kärleksörten ska få sällskap av malört. Tack för inspirationen :-)
   Ha det bäst!
   Kram Hélena

   Radera
 7. Jag är oxå ute i regnet!Vad gör det :-) värst med myggen bara :-(
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 8. Den lilla smygstigen är så fin, så fin! Håller med om att det nästan var välkommet med regn, så att växterna får sitt. Mysigt att sitta och läsa när det smattrar på rutan.

  Någon gissning på vad som är fel törs jag mig inte på. Nyfiken blev jag iallafall, så jag hoppas att svaret kommer imorgon!

  Ha det fint!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Hahaha det låter som jag , ut i trädgården i det jag går och står i just då och sen är det bara att byta, vad gör lite regn när man bara är hemma....

  Kram Anna

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...