fredag 6 juli 2012

Hemma på Höjden


Idag har jag för första gången besökt min nyfunna trädgårdsvän Åsa. Dottern och jag tog bilen, styrde ut på E22 och snart var vi på plats i trädgården som ligger så fint däruppe på Höjden. Det är en märklig känsla att plötsligt vara på en plats som man sett på bild så många gånger, hemtamt och välbekant och samtidigt nytt och spännande. Och precis på samma sätt som jag direkt tyckte om Åsa första gången vi träffades kände jag mig genast välkommen i det gröna hemma hos henne.


Trädgården ligger nära skogen och det är lite vilt och mycket vackert.

Skogens växter kommer nära och blandar sig så fint med de planterade. 

Ser ni hur ormbunken klänger sig fast i murskrevan där den passar så väl ihop med nävor och kärleksört?


Trädgården ligger i en slänt och de olika nivåerna knyts ihop med vackra trappor i natursten. Det är lite trolskt och lite hemligt. Vem smyger här om natten tro, är det en stig för älvor och troll?


Chokladblomman som Åsa köpte när vi var på Malmö Garden Show blommar som vackrast just nu med sina sammetsmjuka kronblad och med en doft som ju inte är av denna värld.Fingerborgsblommorna finner sina egna vägar och dyker upp här och var i trädgården. Jag bara måste skaffa några egna, så underbara som de är!


Ni som läser Åsas blogg vet att hon är en mycket kreativ person och på flera ställen i trädgården stöter man på hennes härliga alster. Hennes trädgårdsmobil känner ni säkert väl igen, och man blir ju bara så glad av den! Jag fick en stomme att göra en egen av, så nu ska här pysslas under semestern!


De fina växtstöden av flätad pil är också egen design och så fina. Här är luktärterna på väg upp, envist kämpande trots ett ödesmättat möte med traktens rådjur nyligen. Störarna i bakgrunden ska bli ett avskräckande stängsel runt köksträdgården för att hålla vilddjuren borta.Senast i raden av skapelser är den här pärlbeströdda kronan gjord av en gammal lampskärm, som hänger så fint utanför köksfönstret. Jag tror absolut att disk och matlagning blir roligare om man får titta på något så skönt medan man donar omkring.


Åsa och jag blev med växthus ungefär samtidigt i våras, men medan mitt av olika segdragna anledningar fortfarande ligger i sina beståndsdelar i vår källare står Åsas där på höjden och är redan fullt av sköna gröna ting. Fina små sittplatser finns både inuti och utanför, och därinne kan man sitta och njuta av att se zinnian slå ut. Fantastiska färger, eller hur?


Jag blir glad av Åsas blogg och jag blir ännu gladare av att få vara i hennes underbara trädgård. Den är verkligen en perfekt mix av vilt och tuktat, ordnat och yvigt, precis som det ska vara när man bor i kanten av skogen.


Jag och dottern, som passat på att leka loss med Åsas killar medan mammorna lekte i trädgården, åkte hem med magarna fulla av kärleksmums och vattenmelon. Hon överlycklig över sitt nya halsband gjort av fantasipärlor, nysprayad hårfärg i luggen, glittrigt nagellack och en magisk rosa stenkula som hon fått av T, och jag med huvudet fullt av kreativa tankar och en stor glittrig glädje över att ha fått en ny vän som jag redan delar så mycket med.

Så tack Åsa för en jättefin eftermiddag på ditt vackra Höjden, hoppas att vi snart får komma igen!

Kram från

8 kommentarer:

 1. Kul med nya trädgårdsvänner :)
  Jag gillar att se blogträdgårdar med betraktarens ögon efter att man sett dem på "hem" bloggen mycket..det blir en lite annan vinkel och man får egentligen se lite mera :)

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen mig lite...men inte riktigt ändå :-) tänk vad annorlunda det ändå kan se ut när någon annan fotograferar :-)
  En vild med ändå tuktad trädgård helt i min smak!
  KRAM från mig!
  Du får gärna låna bilden till ditt album :-)
  Jag har ett ros stöd till den därav formen kanske jag skulle tillägga :-)
  Förrut drog jag några rep inte runt om utan mer från en gren till en annan så det skulle se naturligt ut...om du förstår jag förklarar som en kratta ha ha

  SvaraRadera
 3. Helt underbart och när man kommer till sådana ställen och sådana underbara människor så blir man så upplyft och full av inspiration att man nästan inte får ordning på alla tankar och idéer. Den där lampskärmen var ju för kul! Jag som älskar färg föll som en fura för den! Och allt annat. Härligt. Tack för rundvandringen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Så underbart det låter! Jag gillar så Åsas blogg och hennes trädgård, det lite vilda. Måste vara roligt att hitta en trädgårdsvän så nära. Saknar just det där med att kunna prata och leka trädgård med någon nära.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Det verkar som att det var stora besöka-trädgårdsblogg-vänner-dagen igår. Jag hade två sköna bloggtjejer på besök här hos mig. De fick också ta E22:an.

  Låter som att ni hade en superhärlig dag.
  Kram, Karin

  SvaraRadera
 6. Wao, vilken trädgård!
  Ha en skön helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Så roligt att se hennes trädgård ur någon annans lins. Jättefint!

  Det är verkligen givande att träffa nya fina människor och extra kul när man delar intresse.

  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Det var så himla kul att ha er här på besök. Och så fina bilder du tog.
  Så kul att få se sin trädgård ur någon annans kameralins ;-)
  Stor kram från Åsa och boysen som gillade söta A minsann.

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...