tisdag 24 juli 2012

Ett uppskattat stopp på vägen

Härliga sommar, äntligen kom du! Vilken dag vi har haft, med sol och bad och grillning och lättja av skönaste varmaste sort. Vi är tillbaka i stan efter några sköna dagar på Öland, och på hemvägen stannade vi som så många gånger förr till i Ronneby. Nu kanske det blir tjatigt för er som följt mig länge, men jag kan bara inte låta bli att åter göra ett inlägg om underbara Café Mandeltårtan. Det här är det mysigaste fik jag någonsin stött på och då ska ni veta att vi talar om en som fikat mycket i sina dagar. Så nu får ni följa med tillbaka dit ännu en gång. 

I den fina lilla grusträdgården utanför caféet blommar det för fullt i rabatterna. Ljuva romantiska blomster i rosa och violetta toner, rosor och lavendel, vitmålade gamla trädgårdsmöbler och härligt knaster av grus under fötterna. 


Och ett underskönt litet silverpäron. Eftersom jag går i planteringstankar är jag lite besatt av träd just nu och silverpäronet är ju sällsynt snyggt.
Rabatterna är lite vildvuxna och rufsiga, jag gillar det jättemycket. Och det kräver sin trädgårdsmästare för att få en välplanerad rabatt att se sådär spontan och härlig ut. Vi satt där ute och njöt av allt det fina och allt gott från cafét och sen tog jag en runda inomhus också med kameran. Åh, det är så fint, så fint! Jag som gillar gammalt och nytt och loppis och modernt i en salig blandning är helt kär i det här stället. Och huset, som är ett gammalt kårhus, är otroligt vackert och smakfullt renoverat.

Överallt finns det roliga och annorlunda små inredningsdetaljer. Jag älskar de enkla glödlamporna med sina färgglada sladdar som hänger i alla rummen.
 På de enkla borden av spånskiva är dukarna spraymålade direkt på.


Vackra textilier och snygga kuddar vimlar det av. Det här är min favorit, den skulle gärna få bo i min soffa! Tapeterna går inte av för hackor de heller... Både de och textilierna är alla av märket Mairo.


Söta lilla prins Jycke sitter och vaktar delikatesserna i kakdisken. Både mandeltårtan och blåbärs-cheesecaken rekommenderas varmt av oss. Mycket smarrigt var det.


Ja, hit kommer vi gärna tillbaka igen och igen. 


Och som om det inte vore nog med detta ligger ju stället granne med Ronneby brunnspark. Vi har passerat här flera gånger det senaste året men jag tröttnar aldrig, varken på caféet eller den vackra parken...

...som gjord för att springa av sig i när man suttit flera timmar i bil. Gräsmattan var precis så mjuk som den ser ut.

Med magarna fulla av läckerheter och hjärtana fulla av intryck var det dags att rulla vidare hemåt. Hem till trädgården! Och där var det vilt och vackert vill jag lova. Mer om det imorgon.

Men nu blir det en förhoppningsvis god natts sömn i den varma sommarnatten.

Godnatt, godnatt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...