lördag 14 juli 2012

En riktig pysseldag

Jag vet inte vad det är med vädret i dessa dagar, eller ska man kalla det "icke-väder"? För det är inte kallt och inte varmt, det regn och sol om vartannat eller rentav samtidigt, och det blåser ena stunden och är alldeles stilla i nästa. Inte direkt läge att packa för stranden, så här blev det en pysslig dag i goda vänners lag istället. Så kul det är när man börjar smågreja med något, som leder till något mer och större, fler hakar på och plötsligt är både vuxna och barn djupt engagerade. Det slutade med att jag och vännen och alla barnen satt tillsammans och pysslade på uteplatsen. Tyg och pärlor och paljetter bara flödade!

Vi gjorde fina stenmobiler av flintstenar som vi plockade på stranden i Smygehuk igår. Där finns många fina stenar med naturliga hål i som verkligen inbjuder till pyssel, och jag har använt dem i trädgården flera gånger tidigare. Så här blev dagens stenalster, med stenar fastknutna på svart läderband.Det fanns så vackra glitterstenar också där på stranden, och de hamnade bland de andra finstenarna på trappan.


När jag var hos Åsa på Höjden häromdagen fick jag en stomme av flätad pil att använda till en egen trädgårdsmobil. Jag gillar ju hennes så mycket, och idag knåpade vi ihop en egen av stuvbitar, pärlor och vackra band.
Och mer är på gång. Imorgon ska det bli en fin flagga till lekstugan och dessutom har vi köpt sprayfärg i guld. Återstår att se vad det blir av det? Nu är jag pysseltrött och sängen kallar, men först ännu några zinnia-bilder - kan bara inte låta bli att visa dem igen...  Nu slår fler och fler av lilleputtarna ut och de är verkligen helt bedårande. Och färgerna, i rött, rosa, gult och vitt, som smågodis. Titta och njut!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...