söndag 8 juli 2012

Det fladdrar till i en tyllgardin...

...eller nåja, om vi ska vara petnoga är det en linnegardin, men håll med om att det blev en fin rubrik till den första bilden?

Vilken härlig sommardag det blev idag! Gårdagens mulna väder drog sin kos och istället har det varit soligt, varmt och fuktigt hela dagen. Vi var på loppis hela förmiddagen och höll på att svettas ihjäl i den klibbiga värmen, och resten av dagen därför blev desto slappare. I pergolan fläktade det skönt och linnegardinerna jag har hängt upp skyddar både mot insyn och den starkaste solen. Här satt jag och njöt av dagen och konstaterade att plötsligt händer det!


Det har ju varit så rackarns kallt hela juni att många växer helt stått still. Jag har börjat misströsta flera gånger om och tänkt att det nog snart är kört för vissa av mina plantor. Tills nu, för nu jädrar, nu växer det så det knakar! Hade jag mätt igår kväll och sedan ett dygn senare är jag säker på att det rör sig om flera centimeters skillnad på sina håll. Kanske skulle man rentav höra det där knaket om man lyssnade noga?


Mina första, högst efterlängtade, luktärter slog ut idag. Åh, den där doften! För mig är den barndom hos mormor och väcker en massa fina minnen från hennes trädgård. Och det är massor av knopp i mina plantor. Ett par såna här varmfuktiga dagar till så kan jag snart börja ta in buketter, som jag längtar!

Och jättevallmon som jag sådde i våras har nu enorma svällande knoppar. Jag trodde inte att jag skulle få se några blommor alls så här första året, så jag är mycket positivt överraskad. Det ser ju minst sagt lovande ut! Nästan lite för bra, är det Godzilla jag släppt in i min rabatt?


Den fina myskmalvan blommar och blommar, tillsammans med spansknävan som också är en riktig långblommare. Mycket tacksamt och en mycket fin kombination tycker jag.


Blir det lika fint väder imorgon så kommer mina första zinnia också att slå ut. Fast egentligen är de ju Tages, de växer i hans alldeles egna lilla pallkrage. Intresset från hans sida har dock varit minst sagt svalt, men det kanske ändras när dessa färgstarka blomster gör entré? Jag tycker i alla fall att de är alldeles alldeles underbara! Om inte annat är det säkert roligare att rycka upp något riktigt färgglatt, eller vad tror ni?

Ja, det är för underbart i trädgården just nu med allt som växer och grönskar. Hrrm... ja, utom på ett ställe då...


Det var ju den där mystiska bilden från igår. Flera av er noterade direkt att det var något med färgen på väggen. Just det... Det här är ena kortsidan på vårt "ful-skjul", som verkligen inte är någon vacker byggnad. När vi byggde ut i höstas vitputsade vi huset, som tidigare var mexiteglat. Dock inte skjulet, som genast såg fulare ut än någonsin bredvid det bländvita huset. Nu målar vi det i samma färg (för enhetlighetens skull, inte för att det ska bli snyggare för det kommer aldrig att ske). Men vad göra när fina klätterhortensian täcker nästan hela kortsidan? Ja, det blir till att vänta tills den är avlövad helt enkelt för riskera den vill jag då rakt inte. Det ser ju inte klokt ut nu, men alternativet hade varit att låta hela skjul-skrället vänta och det stod vi inte ut med. Så nu får vi leva med detta, men det är ok när man redan nu kan se att de målade ytorna ser hundra gånger bättre ut än innan. Ack ja, alltid är det nåt när man har hus!

Nu regnar det igen därute. Perfekt, regn på natten och sol på dagen! Bäst att gå och lägga sig så man orkar med en ny dag i solstolen imorgon...

Godnatt på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...