måndag 2 juli 2012

Det blommar på Wanås!

Vi tar en liten tur till i Wanås slottspark! Vid serveringen just innanför entrén finns en liten trädgård i ett femtontal stora odlingslådor. Det ser inte ut som vanliga man använt pallkragar, för de är större och mer kvadratiska. Snyggt! Och det blommar och växer över alla bredder.Armeringsramar här och där ger klätterstöd, och ja, jag känner mig som hemma. :) Här är det humle som klättrar, och i lådan bor även kärleksört, timjan och lite annat smått och gott.


Det jag gillar mest här är att det är lite rufsigt, lite huller om buller men ändå genomtänkt och med stark känsla. Helt klart har en riktig odlarvän varit framme! Perenner, sommarblommor, små buskar och grönsaker samsas i lådorna, och jag tror att Alys Fowler hade blivit stormförtjust om hon hade haft vägarna förbi.


Den här snyggingen var en av många som blommar just nu. Är detta ett violkungsljus, någon som vet?Runt omkring den lilla trädgården fortsätter parken, och gräsmattan var igår eftermiddag full av folk som tog en stunds siesta i de stora trädens skugga. Det är en väldigt lugn och fridfull plats, där man gärna stannar kvar lite till. Ja, här får tiden gärna stå still...


...och kanske är det just det den gör? För vad händer egentligen när tiden går framåt och bakåt på samma gång, som i konstverket av Esther Shalev-Gerz som hänger på entrébyggnaden? Jag har inget svar, men hoppas att ni som har vägarna förbi Skåne i sommar inte missar Wanås. Det är en verkligt unik plats som stannar kvar i minnet länge, länge...

Ha en fortsatt bra dag, här njuts det för fullt av den första lediga måndagen på semestern. Ska nog ta och klippa gräset. Så får det bli!

Kram på er!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...