tisdag 3 juli 2012

Bästa hänget


Nu blommar äntligen New Dawn, och vår uteplats blir en om möjligt ännu mer njutbar plats att hänga på. Jag beskar dem hårt i våras i ett försök att hindra rosrostens framfart, men det hjälpte tyvärr inte. Jag plockar bort angripna blad och pysslar om dem så gott jag kan, och än så länge ser det inte så farligt ut. Kanske har det hjälpt att jag sprutat Binab på dem, eller så har den kalla våren hjälpt till. Jag tycker de är så fina, som marsipanrosor, och blir glad varje gång jag ser dem.

Här har ni vårt häng. Vi har samma spaljéväggar här som på flera andra ställen i trädgården. Armeringsjärn är liksom vår grej! Dessa var de första som kom på plats för fyra år sedan och hade det inte varit för rosrosten hade de nog varit helt inklädda med rosor nu. Solseglet ger skön skugga och här sitter vi så ofta vi kan. 


På väg till uteplatsen passerar man den lilla köksträdgården, och kan plocka en jordgubbe eller nypa ett blad från någon krydda i förbifarten. Torrt, torrt är det fortfarande här hos oss, och regnet som kom förra veckan skulle behöva upprepas flera gånger om. Idag har det varit mulet här hela dagen och en bra dag för vattning, bladlusbekämpning, allmänt småpyssel och en och annan kopp kaffe där under seglet.

När man sitter där är dessutom utsikten över bolltistlarna perfekt, nu när dom är som allra finast. Första parkett!


Imorgon ska det bli sol igen och riktig sommarvärme. Jag tror jag sitter kvar här med min bok, varvar kaffet med ett och annat glas vin och tuggar förstrött på ett basilikablad då och då... För mig är detta semester i sin allra ädlaste form!

Hoppas ni också haft en skön dag. Imorgon slappar vi vidare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...