lördag 28 juli 2012

Är man trädgårdstokig så är man


Tror ni att jag lyckades hålla mig? Nej, när jag väl fått en idé i huvudet vill jag förverkliga den så snart det bara går. Så vi tillbringade gårdagens heta sommardag med att gräva och plantera, och det passade bra eftersom lillebror Tage ändå fått soleksem på magen och behövde vila från stranden under de hetaste timmarna. Och nu står det lilla silverpäronet där i rabatten!Ungarna plaskade i poolen i skuggan, åt glass i solstolarna och tittade förundrat på sina halvgalna föräldrar som slet i värmen.


Det blev precis så bra som jag hade hoppats! Den nya rabatten har inte känts helt rätt, och det kan man väl inte räkna med att det ska göra direkt heller när man nyanlägger. Nu ser jag ju att det var höjden som saknades, allt blir så mycket mer harmoniskt nu.


Jag hoppas att magnolian ska trivas bättre på sin nya plats, om den nu någonsin förlåter mig för att jag flyttar på den igen.
De röda solhattarna är så fina just nu och de har fått sällskap av grekisk lövkoja och luktärter i matchande färger. Tack mamma och moster Gittan för att ni envist har upprepat att grekisk lövkoja, det bara måste man ha. Det är en ganska oansenlig blomma, men doften! Den fyller hela trädgården om kvällarna och är alldeles underbar. Så hör ni andra också: Ni måste skaffa grekisk lövkoja! Den är ettårig och jag har frösått mina direkt i rabatten, mycket lättodlad.


 Efter dagens svettiga grävande förtjänade både vi och trädet en riktig rotblöta.


Den vackra vita drakmyntan har börjat blomma. Nu kommer sensommarens snyggingar och det är mycket, mycket blomfägring kvar att njuta av.


Här är en annan nykomling i min trädgård. Dessa fina klockor växter i skuggrabatten och är en mycket uppskattad födelsedagspresent från mina snälla föräldrar. Den är från Alséns hantverk i Glömminge på Öland, och jag är så glad för den.


Så gick solen ner över det lilla silverpäronet för första gången här hos oss. Halvgalen eller inte, men bra blev det! Och körsbärsträdet är beställt, så inom ett par veckor är det dags att greppa spaden igen. Hoppas på lite svalare väder då, för igår var verkligen i hetaste laget. Men redan idag ska det visst bli väderomslag och vi laddar för blixt och dunder här längst nere i söder. Lite regn hade inte heller skadat...


Kram från grävgalna trädgårdstoken

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...