måndag 11 juni 2012

Stafettväxling

Lika slapp och härlig som vår lördag var, lika mycket måndag är det idag. Trots att det inte är långt kvar till semestern känns det segt, tycker jag. Kanske för att det varit någon slags "icke-väder" här den senaste tiden. Varken eller, liksom. Fint, men inte jättefint. Småregnigt, men inget som räcker för att ge växterna vad de behöver. Det är faktiskt snustorrt i min trädgård.

Medan vi väntar på sommarvärme håller de sista vårblommorna på att vissna bort. Det är slut på syrenfägringen för i år. Aklejorna har också snart blommar över, liljekonvaljerna har tackat för sig och min rhododendron likaså. Men som tur är står nya stjärnor redo att ta över stafettpinnen.  Nu är det tid att frossa i sommarblommor i både kruka och rabatt - och på min trappa är det faktiskt helt nattsvart för tillfället...


Minns ni min svarta petunia? Den verkar ha överlevt Tages brutala "nedklippning" och har just slagit ut sina sammetsblommor. Nästan overkligt mörka är de, tycker jag, men så vackra. 

Och i krukan bredvid är chokladblomman beredd på att slå ut vilken dag som helst. Lika spektakulär som petunian är i färgen är ju denna i doften, ja, tänk att en blomma verkligen kan dofta choklad!

 Min favorit 'Rozanne' har äntligen slagit ut sina första blommor för i sommar och jag står bredvid och hejar på som värsta landslagssupporten. Som jag avgudar denna blomma! Och den besvarar min kärlek med att blomma hela långa sommaren och långt in på hösten. Det ni, det kallar jag ömsesidighet!
'Rozanne' växer i lilla rabatten där armeringsväggen står, och där klättrar också klematisen 'Georg'. Han verkar dock desto mer svårflirtad, men jag hoppas att detta ska bli sommaren då mina klematis äntligen etablerar sig ordentligt så att jag slipper barnpassa dem hela tiden. Ett snyggt par tror jag de blir, Rozanne och Georg - årets "match made in heaven"!

Ja, min måndag har varit lite seg, men efter runda med kameran bland allt som knoppas och gror piggnar jag till som så många gånger förr. Och skulle det mot allt förmodan inte hjälpa är det bara att läsa lite kommentarer från mina fina bloggläsare så blir jag genast på gott humör. Välkomna ni som är nya, och tack till alla som kommer med goda råd, hejarop och komplimanger. Jag blir så glad av vartenda ord ni skriver! Och nu vet jag att min lavendel behöver lite mer sand i jorden samt att magnolian ska ha lite mer kväve för att bladen ska grönska igen. Ni är otroliga, bloggvärldens expertis kan man verkligen lita på!

Ha nu en fin kväll, med eller utan fotboll!

11 kommentarer:

 1. Javisst är det fantastiskt med bloggvärlden, alla man har kontakt med gör sitt yttersta för att bistå med goda råd. Och det är ovinklade goda råd också, ingen tjänar ju något på dom utan allt är av bästa goda viljan!
  Fin petunia!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Har du varit i min trädgård och fotograferat? Samma blommor som du visar har jag nu!
  Här blommar våra vita dubbla syrener ännu men inte de lila. Tack o lov att schersminen tagit över och sprider sin väldoft. Ljuvligt!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Javisst gör en trädgårdsrunda underverk! Här har jungfrunävan slagit ut och kungsnävan ett par av sina blommor, den är dock inte lika ihärdig som Rozanne. Var glad att Georg i allafall blommar, en av mina döda klematis har visat sig vara vid liv, men blomma lär den nog inte göra... Kram!

  SvaraRadera
 4. Läcker färg på både den mörka petunian och dina växter vid armeringväggen.

  Och får man inte hjälp på egna bloggen så hittar man inspiration och tips hos andra... Jag tänker ta hjälp av dina bilder på spaljén eftersom vi funderar på en spaljé vid dammens yttre spets. ;-)

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Så härliga bilder. Hoppas fina petunian klarar sig framöver. Kanske är nyhetens behag över och Tage har siktat in sig på nya saker??? Been there - done there!

  Kram Åsa som vågar vägra fotboll

  SvaraRadera
 6. Tages beskärning gjorde susen - ok lite senare blomning men plantan ser verkligen robust och knubbig ut.

  Jaha du - tack var ditt tjôt så blommar min nyinköpta Rozanne så fint här hos mig, den slog ut i fredags. Verkligen snygg med den milda schatteringen av violetta nyanser.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Har ingen rosanne....men antar att det bara är en tidsfråga :))
  Hon är verkligen fin.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Rozanne är underbar och jag väntar fortfarande på min. Men ni har ju kommit längre så det är väl bara att ta det lilla lugna :-)
  Det ser verkligen fint ut hos dig.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Du tar så otroligt härliga bilder. Har inte hunnit med bloggvärlden så mycket på senaste tiden så jag kollade bakåt hos dig och hittade massor med fint.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 10. Chokladblomman är en av mina favoriter. Brukar alltid få köpa en ny, kan inte övervintra den! Hur gör du med din? Ha en bra försommarvecka! Nu kommer solen!/Lila-Christina

  SvaraRadera
 11. Det är en underbar charm att blommorna växlar och man ständigt får nya fina blommar att njuta av. Så läckert med en svart Petunia :)
  Kram Kajsa

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...