lördag 23 juni 2012

Regn i midsommarkransen

Äntligen, igår regnade det över oss här i Malmö!  Efter flera veckor med bara en enstaka droppe här och där  föll nu ett rejält sommarregn från morgonen och nästan hela dagen. Visst kan man tycka att det är typiskt att det måste komma just på midsommarafton, men det går bra att dansa i hällregn också. Vi vet, för vi testade!

I år är första året som våra egna jordgubbar räckte till midsommarfirandet. Regnstänkta och härliga och minst en liter blev det!
 

Men det är allt rätt otacksamt att vara småbarnsförälder ibland. När gubbarna var serverade och de vuxna suckade av belåtenhet ville de små ändå bara ha glassen och grädden... Nåja, desto fler till oss!


Snart mognar våra gula hallon, återstår att se om de faller ungarna bättre i smaken.

Dripp-dropp i spagettistolarna. Vi har två stycken som vi köpte första sommaren vi bodde här och oj, vad vi har använt dem! De är faktiskt mycket skönare än man tror, lätta att fälla ihop och underhållsfria. Våra har visserligen börjat rosta på aluminiumramen, men det gör inte så mycket. Särskilt inte eftersom ju hela trädgården är full av andra rostiga ting... 

När regnet dragit förbi blev det en solig och skön avslutning på midsommaraftonen, stolarna torkade och jag låg där och kunde riktigt se hur alla växter sträckte på sig efter genomvattningen. Härligt, nu blir det grönt och grannt igen! Idag på midsommardagen är det växlande molnighet, och kanske en skur på gång? Jag ska måla vår skruttiga trädgårdssoffa och därmed förhoppningsvis ge skrället en säsong eller två till. Maken pysslar med växthuset, som kanske, kanske snart är redo för montering... Tage äter russin och kissar på mina rosor och storasyster bygger en koja under syrenen. 

Ja, sådant är trädgårdslivet i Tages trädgård just nu, och jag hoppas att mina trädgårdsvänner har en lika fin dag vad ni än gör!

Kram från 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...