lördag 23 juni 2012

Regn i midsommarkransen

Äntligen, igår regnade det över oss här i Malmö!  Efter flera veckor med bara en enstaka droppe här och där  föll nu ett rejält sommarregn från morgonen och nästan hela dagen. Visst kan man tycka att det är typiskt att det måste komma just på midsommarafton, men det går bra att dansa i hällregn också. Vi vet, för vi testade!

I år är första året som våra egna jordgubbar räckte till midsommarfirandet. Regnstänkta och härliga och minst en liter blev det!
 

Men det är allt rätt otacksamt att vara småbarnsförälder ibland. När gubbarna var serverade och de vuxna suckade av belåtenhet ville de små ändå bara ha glassen och grädden... Nåja, desto fler till oss!


Snart mognar våra gula hallon, återstår att se om de faller ungarna bättre i smaken.

Dripp-dropp i spagettistolarna. Vi har två stycken som vi köpte första sommaren vi bodde här och oj, vad vi har använt dem! De är faktiskt mycket skönare än man tror, lätta att fälla ihop och underhållsfria. Våra har visserligen börjat rosta på aluminiumramen, men det gör inte så mycket. Särskilt inte eftersom ju hela trädgården är full av andra rostiga ting... 

När regnet dragit förbi blev det en solig och skön avslutning på midsommaraftonen, stolarna torkade och jag låg där och kunde riktigt se hur alla växter sträckte på sig efter genomvattningen. Härligt, nu blir det grönt och grannt igen! Idag på midsommardagen är det växlande molnighet, och kanske en skur på gång? Jag ska måla vår skruttiga trädgårdssoffa och därmed förhoppningsvis ge skrället en säsong eller två till. Maken pysslar med växthuset, som kanske, kanske snart är redo för montering... Tage äter russin och kissar på mina rosor och storasyster bygger en koja under syrenen. 

Ja, sådant är trädgårdslivet i Tages trädgård just nu, och jag hoppas att mina trädgårdsvänner har en lika fin dag vad ni än gör!

Kram från 

8 kommentarer:

 1. Jag uppskattar också regnet men det var lite synd att det skulle börjajst igår. Har varit på ridläger hela veckan och njutit av de fantastiska kvällar vi haft.
  Men nuzka väl gräset bli grönt och fint igen.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 2. Det regnade även i Hjärup där vi höll till igår. Lagom till grillningen sken dock solen upp. Ungefär samtidigt hittade M gitarren och bjöd på ljuvligheter. Bra timing och en härlig dag med mycket mat och goda vänner.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Det låter som en härlig äkta svensk midsommar! Här i Västmanland hade vi faktiskt riktigt fint väder med varma vindar, idag har det varit lite mulet men ändå varmt. Solen försööker, vi får se om den orkar. En stilla midsommardag med mannens födelsedagsfirande, goda rester, lite tårta och promenad. En härlig helg helt enkelt. Ha det fint! //Marie

  SvaraRadera
 4. Ønsker deg en fortsatt fin midtsommer! Klem

  SvaraRadera
 5. Smaskens!!! Mer midsommar än jordgubbar blir det nog inte.. :) Här får vi nog vänta en månad till på gubbarna men det gör inget. :)
  Låter som ni har ett underbart sommarlov! Hoppas det fortsätter minst lika fint.
  Massa kramar!

  SvaraRadera
 6. Så många jordgubbar!!! Våra är gröna ännu men ett par smulgubbar har mognat.

  Här behövs mer regn men det har kommit lite i alla fall. I går kom en del men idag bara pytteskurar. Mer är ju utlovat i kommande vecka.

  Kramar!

  PS. Ser fram emot att se bilder från växthuset.

  SvaraRadera
 7. Här har det precis börjat regna, trots att vi var "lovade" regn mest hela dagen. Midsommarafton däremot var det soligaste på lääänge! =)
  Mina barn är nog raka motsatsen till dina, de ratar glass och grädde och vill bara ha mer mer mer gubbar! =)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 8. Men så gott med egna jordgubbar till midsommar!! Skönt med regn, även om det kanske inte kom på lämpligaste dagen hihi..... Det låter som att ni har det precis så skönt man ska ha det på sommaren!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...