söndag 24 juni 2012

Månadsbild juni

Hmm... det här med månadsbilder är visst inte min bästa gren. Nu är det ju snart slut på juni, men å andra sidan var jag lika sen i maj, så det blir ändå ungefär en månad mellan bilderna...

Som ni ser kan vi ståta med norra Europas fulaste gräsmatta. Den ser fortfarande helt bedrövlig ut efter att högar med byggmaterial legat på den i många månader. Vi har gjort små insatser för att få den att må bättre, men har ändå prioriterat den nya rabatten i vår. Och där grönskar det som ni ser, mer och mer för varje dag.

Vart har trädgårdssoffan tagit vägen? Jo, den skymtar längst till vänster i bild, liggandes upp och ner i väntan på att bli målad. Färgburk och pensel fick fötter och ligger mitt på gräsmattan. En ledtråd till hur detta gick till kan vara de små röda skorna en bit därifrån. Tage lämnar inget åt slumpen där han drar fram, minsann!Med på bilden finns denna gång också vår trogna gamla Klippo. Den köpte mina föräldrar i början av 80-talet och den rullar än, med nöd och näppe men ändå. Jag är högst medveten om vilken miljöbov den är, men så länge den startar finns det alltid något annat att lägga pengarna på för en småbarnsfamilj.

I skuggrabatten under fruktträden är det grönt och frodigt nu, men däremot inte så mycket blommor. Jag har precis klippt bort alla fröställningar från akleja och förgätmigej, och nu är det en liten paus innan stjärnflocka och pioner står på tur.

Idag vräker regnet ner över oss, och min törstiga trädgård drar en suck av lättnad. Längre upp i landet ska det visst bli totalt regnkaos, så ut och skydda det som skyddas bör ni som bor lite längre norrut. Jag har förresten en granne som är ute och fäller upp ett stort parasoll över sin vackra buskpion varje gång det hotar att bli störtregn. Ja, vad gör man inte!

Ha en skön söndagskväll, och ni skåningar - glöm inte sydvästen om ni går ut!

12 kommentarer:

 1. Här regnar det också rejält idag. Inget ösregn men ihållande.

  Växterna blir glada och vi har haft en slappdag här inne i soffan. Inte fel det heller ibland.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så frodigt och fint det är hos dig. Du har varit så flitig och gjort så mycket! Så snyggt inramat med grusgång och gatsten. Mina växter har lagt sig ner av allt regnande i eftermiddag. Det där med parasoll kanske inte är så dumt:)).
  Ha en skön kväll inomhus:).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Det är så himla kul att få se översiktsbilder så här från ovan. Du har väl kikat tillbaka på tidigare månadsbilder? Ibland glömmer man hur stora förändringar det är mellan månaderna och i ditt fall borde de vara enorma med tanke på hur mycket ni har fixat.

  Kul med de små detaljerna i bilden; soffan på lut, färgburken , penseln och de små röda skorna. Ett eget litet mysterium att lösa. Eller bara en helt vanlig dag!!!

  Nu får det snart ha regnat klart så vi kan få hit äkta sommarlovsväder. tycker jag :-)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Så fint du har det! Ni har verkligen lagt tid och energi här. Och det är klart, man måste prioritera.
  Ha en bra vecka!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 5. Vem bryr sig om en gräsmatta när det finns fina rabatter? Härlig former, spännande planteringar.
  Kram och hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 6. Jag blir alldeles stum av beundran! Så snyggt det blir! Jag ser inte ens den dåliga gräsmattan! ;-)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 7. Läckert med trädgården ur ett fågelperspektiv! Kul när man ser helheten. Det ser väldans bra ut, måste jag säga. Vilket jobb ni har lagt ner!

  Ha det fint!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Jättefin bild av din trädgård som blivit så intressant, spännande och fantastisk - det måste kännas bra när det blir så fint! Det är så härligt med alla mysiga rum och det rundade till det strikta och sen med växterna som gör att det blir mjuka linjer....vilket fantastiskt arbete!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Kul att se bilden över din fina trädgård! Gräsmattan den blir grön tids nog:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Ja, vädret är inte det bästa idag.. Men precis som hos dig var det riktigt välbehövligt! :) Stormandet däremot .. inte lika välkommet.. Hoppas att plantorna håller ihop tills jag kommer hem.
  Blir så fint, så fint med den nya rabatten och gräsrundeln. Gräset förresten.. Håller med Törnrosa.. vem bryr sig om gräsmatta med så vackra rabatter. :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 11. Så himlans fint det ser ut runt och under fruktträden!

  Ha en finfin vecka,
  Rebecca

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Ja det är verkligen ruskväder i Skåne nu. fast än regnar det inte idag... Härligt foto uppifrån er trädgård ser fin ut. Fin struktur , gillar dina gångar.
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...