onsdag 27 juni 2012

Kaprifoltider

Nu blommar min kaprifol! Det är en kortblommande sort (det kanske alla kaprifoler är förresten?) som ger oss endast en ynka vecka av sin väldoft och skönhet varje år.
I år är blommorna fler än någonsin, och doften mer intensiv. Jag älskar den cremevita färgen och är så glad att jag räddade den där lilla plantan som jag hittade vid foten av plommonträdet när vi flyttade hit. Intrasslad i snåren som växte här då såg den inte mycket ut för världen och jag visste inte vad det var för något, men lät den vara kvar.

Idag täcker den hela stammen till trädet och svingar sig upp i kronan där de första blommorna slog ut för några dagar sedan. Den kastar ut sina nya skott som sirliga girlander, så vackra i kvällsljuset. Nu fyller doften hela min trädgård och jag är så glad att vi fick en fin grillkväll ikväll, trots kyligt väder de senaste dagarna, så jag verkligen kunde njuta av den. Redan till helgen kan det ju vara slut på härligheten...

Men ikväll och några få timmar eller dagar till äger kaprifolen hela mitt trädgårdshjärta. Sedan blir det till att vänta ett helt år tills det är dags igen. Och spara den i doftminnet så länge, som en skatt att ta fram när den mörka årstiden kommer. Men där är vi inte, nu är nu och nu är kaprifolens tid... och jag tror bestämt jag måste ut och ta mig en sniff till innan det blir läggdags!

Kram från

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...