lördag 16 juni 2012

Ett förtrollat sommarlov

Och så var det sommarlov för Tage och hans syster. Med en pappa som är lärare blir det många veckor ledigt från förskolan, och nu ligger hela sommaren framför oss och bara väntar. Ja, den där sommarlovskänslan, den sitter allt i oavsett hur gammal man blir med sin blandning av vemod och förväntan. Minns ni? Sommarlovet var ju så oändligt när man var liten, åtta förtrollande veckor som kunde förändra livet helt... och när man kom tillbaks till skolan så var man en annan. I år vill jag verkligen försöka gripa tag i den där magiska känslan igen och låta den här sommaren bli en paus från allt där vad som helst kan hända...


På tal om magi, i trädgården hände något fängslande igår när min första myskmalva slog ut. Mina små frön som jag sådde i januari och plantorna som jag ömt pysslat om hela våren, nu får jag verkligen lön för mödan. Jag var osäker på om de skulle bli vita eller rosa och svaret är: Både och! 

Så underbart fin och den passar så bra ihop med de ljusrosa spansknävorna som växer bredvid. Tänk så härligt när något för en gång skull till och med blir bättre än den rätt hyfsade plan man hade från början. Jag är så glad för detta nytillskott så det är inte klokt. Och så älskar jag namnet... myskmalva... visst är det vackert?

Även min nyplanterade salvia 'Caradonna' har slagit ut och blommorna är verkligen nästan självlysande mörkblå mot de svarta skaften. Så snygg den är, och även den en högst välkommen nykomling. På trappan blommar mina vaniljtagetes vidare i sin bildäckskruka, som små maränger är dom! Tänka sig, tagetes på första parkett på min trappa, vem hade kunnat tro det?

Fler nya påfund: I år har jag för första gången klippt ner mina penséer istället för att kasta dem när de börjar se trötta och rangliga ut. Och se, bara två veckor senare blommar de om med full kraft. Beundransvärt tycker jag, särskilt med tanke på att de startade sin säsong med frostnätter och isande vindar. De är helt klart värda en chans till, dessa små tuffingar!


Det är alltså gott hopp i min trädgård, och jag tror det finns hopp även för mig trots förra inläggets lätt uppgivna ton. Nej, nu tar vi och kickstartar sommarlovet alldeles oavsett bladlusinvasioner och trots att jag själv jobbar ett par veckor till. Den här sommaren kommer att bli fin, det känner jag på mig, både för mig och för trädgården. Mycket nytt som är planterat och som väntar på att få blomma!

Den vackra lilla rosenskäran växer för fullt, mitt i solen och bortskämd med det gottigaste nässelvatten. Snart kommer den att slå ut sina rosa kronblad och hylla sommaren genom att bara finnas till. Själv vill jag passa på att hylla alla ni som skrev så fina svar på det förra inlägget - tack för att ni finns där även de mindre roliga dagarna. Och sedan dess har det faktiskt fallit några droppar regn även över Malmö...

Kram från

13 kommentarer:

 1. Visst är Myskmalvan underbar? Jag har den också i trädgården och den tillhör helt klart mina favoriter!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Trevligt med frösådder som blir sådär fina och underbara som man hoppats på. Myskmalva är en riktigt trevlig en... Ja, oändligt långt lov, med oändligt långa dagar. Känslan är svår att återkalla - nu för tiden för en halvgammal tantelanta som jag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så söt myskmalva, vad roligt att det blir som du tänkt dig:). Mina salvia Caradonna är inne på tredje sommaren och jag älskar dem:).
  Jag har kvar mina penséer i krukorna på trappan, ska ta tag i att klippa ner dem och flytta dem.
  Vad härligt med långt sommarlov. Jag har fyra arbetsdagar kvar nästa vecka, sedan börjar min längsta semester någonsin:). Sambon jobbar dock ett tag till.
  Ha det gott.
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Sommarloven som liten minns jag som lååånga. Kan dock inte riktigt minnas när de började kännas kort?

  Nässelvatten har jag också färdigt nu och jag skulle kunna vattna hela dagarna för här är så torrt.

  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder du visar, hoppas att ert sommarlov blir toppen-fint.

  SvaraRadera
 6. Härligt med sommarlov....
  Mina ungar sover så länge så jag ser dem inte förrän på eftermiddagarna nu.....konstig känsla faktiskt.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Åh vilka underbara bilder! Njuter av din fina trädgård och jag gjorde samma sak med mina penséer och nu kommer de fint igen. Kram Victoria

  SvaraRadera
 8. Härligt att få vara hemma hela sommaren....är så glad att dottern utbildat sig till lärare.-))

  Vad söt myskmalvan är . Ser framför mig hur den står ihop med spanska nävan.

  Ha en fin söndag.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Ja det kniper alltid lite extra i hjärtat när alla barnen sjunger på avslutningarna, det är så fint!
  Javisst, har också just den tagetesen, den är liksom inte så på trängande som de andra :)
  Men oj så trist i trädgården, hoppas verkligen att ni också fått massor med regn nu så grönskan återvänder! Kanske att en del ohyra sköljs bort. Lycka till, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 10. Så fint du får det i din trädgård med alla vackra, både frösådda och köpta, blommor.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 11. Det är något speciellt med de plantor som man har dragit upp från frön. Myskmalva är så vacker och jag väntar fortfarande på mina. Jag sådde dom för tre år sen och i år är de stora och kraftiga. Ska bli roligt att se hur årets blomning blir. Jättefina bilder och Caradonna ska jag skaffa till min trädgård. Ska också testa tricket att klippa ner penséerna för visst är de värda en chans till.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 12. Myskmalvan är super, jättetålig! Ha det bra!

  SvaraRadera
 13. Förstår att du blev nöjd med myskmalvan! Den var huuur söt som helst! :)
  Här blommar penséerna på första omgången fortfarande i. Och de som jag frösådde i vintras har precis börjat blomma. Så jag tänker gott njuta av penséer ett tag till.. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...