tisdag 19 juni 2012

En kväll i juni

Älskar kvällarna just nu. Det är så härligt att gå ut barfota och sitta i hammocken en stund och gunga litegrann, eller vattna lite, eller bara gå en sväng och lukta på blommorna. Den här känslan av att hela sommaren ligger framför en och väntar, alla semesterdrömmar är ännu intakta och hösten är så oändligt långt borta. Ljusa nätter, semester i sikte. Kanske är det som allra bäst just nu, innan det egentligen har börjat?

Det är ännu grönt och fräscht, trots torkan. Men regnskuren som kom igår förslog inte långt. Jag väntar och längtar efter smatter på taket och en rejäl genomvattning. Och efter ett ordentligt åskväder som kan rensa luften lite.

Vitlysingen som jag fick av mina omtänksamma kolleger i höstas har kommit så här långt nu. Jag ser fram emot att få se blommorna senare i sommar, de är ju så vackra.

Min doftfunkia är större än någonsin i år, och ännu är bladen så där härligt blanka och fina. Ni som inte har en sådan här skönhet redan, skaffa en! Blommorna är rent vita, istället för ljuslila som funkiablommor brukar vara, och doftar ljuvligt framemot sensommaren.

Gröna sköna nyanser som flyter in i varandra. Jag älskar daggkåpans blommor och blev så glad när jag såg hur stora buketter av den prydde borden under Victorias och Daniels bröllop för två år sedan. Ja, hela temat var ju försommarblom, minns ni?

Mina pioner står i halvskugga och därför har de ännu inte slagit ut. Tyvärr torkade fler än hälften av knopparna in för mig i år, snyft! Tror ni det bara beror på bristen på regn eller kan det vara något annat? Tur att det finns tillräckligt många kvar att köra näsan i. Lagom till midsommar hoppas jag.

Kaprifolen ligger också i startgroparna, ja, snart blir det nya doftkalas. 


 Denna mörkbruna skönhet köpte jag på Malmö Garden Show, men glömde skriva upp vad den hette. Någon som kan uppdatera mig? Snygg är den i alla fall.  Och i tekopps-krukan bredvid blommar nu den lilla söta klövern som följde med hem vid samma tillfälle.

Ett stilla litet vattenblänk att vila ögonen på. Från Löddeköpinge plantskola.

 Snötöreln är en av mina absoluta favoriter bland sommarblommorna, och den blommar troget hela säsongen. Ny för mig är denna mörkbladiga variant, så fin tycker jag. Men så är jag ju svag för allt vad mörka blad och blommor heter...


Till sist min lilla doftpelargon, vars ljuva doft sprider sig så snart man snuddar vid den. Ja, detta är dofternas tid, det är nästan berusande. Stråk av fläder- och schersmindoft när man cyklar genom vårt villaområde. Sommaren är så påtaglig då.

Men hörni, även här har jag missat vad den heter. Jag är ju hopplös... Någon som vet?

Ny skymmer det därute och försommarhimlen färgas i djupviolett. Dags att sova, och imorgon när jag vaknar är semestern ännu ett steg närmare. Sov så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...