lördag 9 juni 2012

En bra dag

Vissa dagar vill man stanna tiden och idag var en sådan dag. En spontan utflykt till Skånes djurpark, två överlyckliga barn, fint väder, en massa spännande djur på riktigt nära håll och bara så mysigt. Och på vägen hem en oväntad trädgårdsupplevelse som jag tänkte jag skulle dela med er. Precis utanför Höör gjorde vi en tvär inbromsning när jag den här skylten dök upp. Tur att jag själv satt vid ratten, maken har annars en tendens att trycka på gasen istället när han ser ordet plantskola... fler som varit med om det?

Jag har hört talas om Klinta kryddor och att bara åka förbi utan att kolla in detta ställe var det alltså inte tal om. Så vi tog en sväng och jag insåg snabbt att det var ett riktigt guldställe vi kommit till. En liten men naggande god plantskola och ett mysigt trädgårdscafé, men mest var det ändå trädgården jag föll pladask för.


Min nya kamera var med förstås och jag började knäppa bilder lite förstrött... och sen med mer och mer koncentration, för här fanns det mycket att upptäcka. Ljuva aklejor i mängd till exempel. Som små ballerinor!

Och de härligaste allium. De vita är så fina, och det tycker bestämt herr Humla också.De största bollarna var större än storasysters hand. Och helt oemotståndliga, man bara måste ju känna på dem.

Fingerborgsblommor, som små konstverk på stängel.

Sibirisk korkek, en mycket trevlig ny bekantskap och ett vackert litet träd med snygg skrovlig stam.

 Ja, vi blev kvar... och blev kvar. Länge. Drack lite saft, lekte lite, vilade i gräset...

 Vandrade på romantiska grusgångar med det rätta knastret.Lupinernas tid är just nu. Romantiker de också, hela bunten.


En sagoek fanns det också, i ljusgrönaste försommarkostymen.

Nu börjar även nävornas tid, och jag bara älskar dem. Titta bara på dessa kompisar, så fina tillsammans. Och brunnävan på bilderna nedan, som en skir skog.

Jag hoppas att den rosa jättevallmon vi fann idag är 'Coral Reef', som jag planterat här hemma i rabatten. I så fall har jag gjort dottern glad, för hon blev alldeles betuttad i dessa prinsesstårtor.

Och titta här, vilken ljuv kombination med jättevallmo och brunnäva. Försommaren i sitt vackraste flor.

En bit av England hade visst också fallit ned här, mitt i Skåne.Den vackra bokbersån hade jag gärna suttit och druckit afternoon tea i, med en Jane Austen-roman som sällskap...


Fyra små sockertoppsgranar bland frukkträden. Lugn och harmoni. Svårt att tro att en hårt trafikerad väg passerar precis bakom stängslet. Fast ljuden av motorer försvann fullständigt i allt det gröna sköna.


Fina Skåne, så glad jag är att jag bor just här och kan få upptäcka ett sånt här ställe en helt vanlig lördag. Som alltså visade sig bli en ovanligt bra en.Hoppas att er dag har varit lika fin som vår!

Kram från

16 kommentarer:

 1. Härligt med bra dagar!
  Jag har varit på Klinta en gång men då var det höst. Borde ta mig dit igen.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Wow, ser helt fantastiskt ut, förstår att ni hade en finfin dag. kram Victoria

  SvaraRadera
 3. Vilken dag och vilket ställe:)

  Marie

  SvaraRadera
 4. Vilken mysig dag ni haft! Roligt att hitta en sådan guldklimp, ser jättefint ut. I dag köpte jag brunnäva, så nu behöver jag komplettera med Coral Reef:)). Läcker kombination.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Såna där helt oplanerade utflykter är nästan de bästa. Varken barn eller vuxna har byggt upp förväntningar utan det blir som det blir och oftast blir det bra. Trevlig dag att lägga in i sommaren 2012 års minnesdagbok för er.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastisk trädgård ni hittade och med underbar blomning! Kul att inte bara du utan även övriga familjen hade tid att njuta. Trädgårdsintresset kanske finns i generna... ;-)

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Låter som en dröm och vad härligt att hela familjen fick ett trevligt stopp. Kanske maken inte trycker så hårt på gaspedalen nästa gång :-) Visst ser det ut som Coral Reef för precis så ser mina Coral Reef ut. Skitsnyggt, på ren svenska, med brunnäva till.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Utrolig mange flotte bilder du har tatt! Den blåe Lupinen var super lekker!

  Ønsker deg en fin kveld. Klem

  SvaraRadera
 9. Fina fina bilder...aven om jag inte ar en tradgardsfantast hade jag sakert bromsat in dar...ortagard...Langtar till Oland nu och Ortagarden samt Kapellagarden! Vi ses dar!
  kram
  Nina

  SvaraRadera
 10. Väkommen till mitt "hemma". Både djurparken och klinta är guldställen fast på olika sätt. Nästa gång för du ta sikte på Höjden.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig spontan dag ni fick ! Känner helt klart igen det där att gubben gärna gasar förbi :)
  /Sylvia

  SvaraRadera
 12. Du, det där stället har jag nog åkt förbi hundratals gånger utan att stanna.
  Nu blir det nog annorlunda nästa gång, - tack för tipset!

  Ha en skön söndagkväll! (Med eller utan EM-fotboll.)
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 13. Jag har också kommit förbi där flera gånger, men aldrig stannat. Kanske nästa gång nu när man vet att det är fint.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 14. Så kul med ett inlägg med superfina bilder från Klinta. Jag har stannat till där flera gånger och handlat när vi kör till föräldrarna men då är det såklart alltid bråttom och jag har därför aldrig varit inne i trädgården. Det ska det minsann bli ändring på!

  Kram, kram
  Maria

  SvaraRadera
 15. Sådan tur att ni stannade, och om jag är i närheten någon gång så stannar jag definitivt också till.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 16. Har aldig varit där, men tittade ofta in när Lisa hade blogg:)En fin plats att besöka förstår jag.
  Tack för alla fina bilder!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...