fredag 29 juni 2012

Äntligen semester!

Hurra, då var semestern här! I fem långa veckor är sommaren bara min och familjens och en till synes oändlig räcka med lata dagar ligger framför oss och bara väntar på att fyllas med sovmorgnar, utefrukostar, badutflykter och så ett och annat litet trädgårdsprojekt förstås.

Ett sånt litet projekt har vi fixat redan innan semestern började. Pergolans vägg har blivit vit istället för ljusgrå för att matcha husets vita puts och det tillfälliga plasttaket har tagits ner. Tage är ju stor kille nu och sover inte längre i vagn. Det var för barnens skull som pergolan fick tak, så att de kunde ligga ute i vagnen och sova även i regn och rusk. Men nu är det definitivt slut på bebistiden och på tiden att blåregnet får bre ut sig istället! Den svarta rottingfåtöljen har stått i vardagsrummet och längtat efter sommaren hela långa vintern och nu har den till sist fått flytta ut. En vit gardin har också kommit upp som ett litet insynsskydd, den skymtar där till vänster.
I min lilla köksträdgård strax intill har sockerärterna börjat blomma. I år har jag sått den nästan svarta sorten 'Shiraz' och blommorna är mörklila och så vackra. Det ska bli spännande att se hur ärtskidorna kommer att se ut.
I den nya rabatten blommar spansknävan vidare, bolltisteln har just börjat och den första vita 'Iceberg'-rosen slagit ut. Det kommer att bli fint med det vita, rosa och blå.
De vita solhattarna är också på gång, de är ännu en av mina många favoriter. Länge och väl blommar de och med sina robusta stjälkar står de pall för både sommarens slagregn och de första höststormarna. Och så har de så fina fröställningar som man kan njuta av långt in på vintern. Som sagt, de är mycket poppis här, hos både mig och humlorna!
Och i zinkbaljan som jag fyndade i vintras porlar det till sist. Litet vattenspel och vattenhyacinter från den fina, fina butiken Ting Ute & Inne i Trelleborg. Ett riktigt drömställe för den som vill ha ett vattenblänk i trädgården.

Baljan har fyllts på idag, för min semester började minsann  med en riktig störtskur. Sedan klarnade det upp så att jag kunde få fira starten på ledigheten med ett glas vin och en bra bok i solstolen. I natt ska det visst fortsätta regna och ett ordentligt åskoväder är på väg in från Danmark. Ja, precis nu börjar det faktiskt smattra på rutan. Men vad gör lite blixt och dunder... jag har ju semester!

Ha nu en riktigt fin start på helgen! Och Viveka och Monica - välkomna som följare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...