söndag 20 maj 2012

Uppdrag grus slutfört!

Suck och stön, pust och stånk! Som vi har slitit idag för att få all singel på plats! Men det har ju varit världens härligaste väder, bättre kunde det inte bli för att slutföra vårt "lilla" projekt. Med hjälp av snälla släktingar som bistod med muskelkraft, barnpassning och hejarop så gick det - nu ikväll körde vi den sista skottkärran med grus, packade paddan på det hyrda släpet och hann till och med plantera växterna i den nya rabatten. Och tadaaa!Det var ju helt klart värt att fira, så vi öppnade en flaska bubbelvin som vi drack sittande på vår alldeles nya plats. Så kul det är att se sin trädgård från en annan vinkel plötsligt! Det enda som återstår nu är att bygga spaljéväggen bakom soffan samt att koppla in el så att vi kan fixa vattenblänk med pump i zinkbaljan. Vi är riktigt, riktigt nöjda. Och det blev ju faktisk nästan exakt som jag tänkte mig det då i våras. Minns ni?

Det ska bli härligt att se det "lumma till sig" runt omkring och när elefantgräset nått sin fulla höjd och klätterväxterna börjat sin väg upp i spaljén kommer det att bli rätt så ombonat. Pallkragarna kommer förhoppningsvis att bågna av rosenskära och zinnia och det fina luktärtstornet från Löddeköpinge plantskola att bli fullt av blommande väldoft. I ena kanten mot sittplatsen har jag dessutom sått grekisk lövkoja, för ännu mer väldoft särskilt på kvällen. Och så plåtkanterna som kommer att rosta så snyggt och bli fina ihop med spaljéns armeringsmatta. Ja, det blir finfint!

Men nu värker ryggen, bonnbrännan jag fått i nacken blossar och fötterna är så smutsiga så att det krävs en grovsanering om jag ska kunna visa mig på jobbet imorgon. Dessutom har liten Tage blivit febrig och prickig mitt i alltihopa. Extra tidig kojning bredvid honom blir det alltså för denna mycket trötta, mycket glada och fullständigt trädgårdstokiga mamma. Godnatt på er!

 

17 kommentarer:

 1. Det där bubbelvinet var ni halt klart värda efter allt slit. Det är så kul när man göra sådana saker som ger så synbar förändring. Kul är det också att göra saker tillsammans tycker jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så fint det blir! Ni är värda alla bubblor i världen :-) Bra jobbat!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Och det blev FANTASTISKT snyggt! riktigt nöjda och stolta över slutför arbete får ni vara! :D

  SvaraRadera
 4. Och det blev FANTASTISKT snyggt! riktigt nöjda och stolta över slutför arbete får ni vara! :D

  SvaraRadera
 5. Men hur är det möjligt att få till det så himla bra på så kort tid?!! Du är fenomenal!! Helt enkelt ursnyggt!! Imponerande.
  Klart ni skulle sitta där och fira och mysa sedan.
  Hoppas lille Tage kryar på sig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Jag säger bara WOW så snyggt det blev! Väl värt allt slit! Så härligt lummigt det blir när allt växer upp sedan!
  Ha en fin ny vecka!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 7. Härligt.
  Skönt att pausa nu va?
  ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Oj, vad ni har jobbat! Och så snyggt det blev. Klart ni var värda bubbel! Det blir spännande att följa växtlikhetens framfart framöver.

  SvaraRadera
 9. Ursnyggt!!!!! Sååå duktiga ni har varit dessutom.

  Stor kram.
  Maria

  SvaraRadera
 10. Jag kan bara utbrista i en trumpetfanfar på detta. Så himla fint det blev. Att ni hunnit få till det på så kort tid. Klart ni ska ha bubbel - flera gånger om :-)
  Hoppas Tage kryar på sig.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 11. Hur snyggt som helst! Läckert helt enkelt!

  SvaraRadera
 12. Oj så snyggt! Ser fram emot fler bilder när det har vuxit till sig. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 13. Helt enkelt: jättesnyggt!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 14. Snyggt jobbat Hanna! Kommer att bli en skön plats att sitta på:)
  Hoppas Tage mår bättre och din solbrända nacke.
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 15. Vad spännande det är att följa ditt trädgårdsprojekt!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...