söndag 6 maj 2012

Tillåt mig presentera...

...en ny kompanjon i trädgården som jag hoppas ska bli en trofast vän i vått och torrt. Vad pratar jag om? Jo, jag har äntligen gjort slag i saken och skaffat en egen systemkamera! Som jag skrev i inlägget häromdagen ville jag ha en liten smidig sak som inte är tung och otymplig att släpa på. En av modellerna jag spanat på är Nikon D3000, och så plötsligt händer det. Specialpris på Siba och jag slog till!


Efter en hektisk helg har jag nu ikväll med stor iver varit ute och testat den för första gången, och det bådar gott så här långt. Än så länge använder jag mig av auto-funktionerna men jag vill verkligen lära mig mer. I sommar ska jag försöka hitta någon bra fotokurs som kunde passa. Det blir hur bra som helst!

Här är några testbilder på mitt ljuva lilla äppelträd där knopparna hunnit bli sådär knubbiga och gosiga under helgen.
Blåregnet i pergolan är också på gång.Och så fick vi äntligen vårt nya trappräcke nu i veckan! Det var det allra sista, nu är bygget helt och hållet klart. Helt overkligt känns det! Hela processen från det att vi bestämde oss till anlitande av arkitekt, ansökan om bygglov, offerter från en hel rad med olika byggfirmor och till sist byggstart och en lång byggperiod har tagit nästan tre (!) år. Det har varit otroligt jobbigt mellan varven, men såhär i efterhand så var det värt allt stök och varenda krona. Nu har vi fått vårt drömhus och jag slapp flytta från trädgården!

Så småningom ska vi nog måla räcket svart, men enligt firman som levererade den ska man vänta ett par år så att metallen hinner ruffa till sig lite och färgen fäster bättre. Inte mig emot, det är tillräckligt mycket på gång i trädgården den här sommaren ändå. Men det är fint som det är nu också, tycker jag.Ja, det var flera glada nyheter på en gång! Och förutom dem känns det tydligt i kropp och själ nu att sommaren är i antågande någonstans inom en inte alltför avlägsen framtid. Det blir liksom så mycket lättare att leva!

Nu ska en lycklig systemkamera-innehavare bänka sig framför finalprogrammet av Trädgårdstoppen med en bit rabarberpaj och en trött kisse. Håller tummarna för att det är någon av bloggvännerna som vinner... Hoppas ni får en lika skön kväll!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...